Ege Postası
Geri

Karamustafaoğlu: "Hesap soracağım"

CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu MYK tarafından görevden alınmasıyla ilgili ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek konuştu. Listelerin içeriklerini bahane ederek bir takım vekillerin ve yöneticilerin katkılarıyla kendisine yönelik bir çalışma yürütüldüğünü iddia eden Karamustafaoğlu “Yapılan yanlışların üstüne örtü atmayı tercih ettiler ve örtü de beni yaptılar.Kirli iftirayla beni görevden alanlardan seçimlerden sonra hesap soracağım” dedi. Karamustafaoğlu karara itiraz edeceğini de söyledi. CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu MYK tarafından görevden alınmasıyla ilgili ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında zehir zemberek konuştu. Listelerin içeriklerini bahane ederek bir takım vekillerin ve yöneticilerin katkılarıyla kendisine yönelik bir çalışma yürütüldüğünü iddia eden Karamustafaoğlu “Yapılan yanlışların üstüne örtü atmayı tercih ettiler ve örtü de beni yaptılar.Kirli iftirayla beni görevden alanlardan hesabı seçimlerden sonra göreceğim” dedi. Karamustafaoğülu karara itiraz edeceğini de söyledi.
Karamustafaoğlu:
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2014 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de meclis üyesi listelerinin ilçe seçim kurullarına tesliminin ardından parti içi kriz tavan yapmıştı. Çeşme İlçe BaşkanI Halil Saatli ve yönetimi istifa ederken, Konak, Buca, Karabağlar ve Çiğli gibi ilçelerde de listeye partililer tepki göstermişti.
Krizin görevden almaya kadar vardığı ilçe Konak oldu. CHP Konak’ta ilçe yöneticilerinin kendilerine danışmaması ve listeye oğlunu yazması nedeniyle  Karamustafaoğlu’na kazan kaldırması sonucunda genel merkez Karamustafaoğlu’nu görevden aldı. CHP MYK’sı  CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nu tüzüğe aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden alındığını duyurdu.

"KARAMUSTAFAOĞLU GÖREVDEN ALINDI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Karamustafaoğlu ilçe binasında düzenlediği basın toğlantısında görevden alınmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.




“HAK SAVUNMAK…”
Meclis üyesi aday adaylarının tamamına yakının ‘istemiyoruz’ dilekçesi vermesi nedeniyle iptal edilen eğilim yoklamasının Genel merkez’de ‘biz söyledik yapmadınız’ mantığının oluşmasına nedne olduğunu söyleyen Karamustafaoğlu, “onurlarını zedelemiş. Aslında saygı göstermeleri gerekiyordu. Eğilim yoklaması kararının ardından ‘gelin şu zaman diliminde şu kriterlere göre yapalım‘ dedim.Ama beyefendilerin önerileri vardı. Önerileri lisyteye giremez diye fermuar sistemi icat ettiler.Ben hiç müdahil olmadım.200 arkadaş girmeyecekerlerine yönelik dilekçe verdi. Genel merkez şaşırdı.Örgüt diri durdu. Bunu savunmak asli görevim. Örgütün verdiği kararı savunmak bir davranış bozukluğuyysa bunu bilerek yaptık. Kabul ediyorum. Ankara’da aday adaylarının  haklarını savunmak ilkesel davranış bozukluğuysa bunu yaptım” dedi.

LİSTEYİ SAVUNDU
Listelerin içeriklerini bahane ederek bir takım vekillerin bir takım yöneticilerin katkılarıyla kendisine yönelik bir çalışma yürütüldüğünü iddia eden Karamustafaoğlu,meclis üyesi listesini savundu ve şunları söyledi;  “  ‘Oğlunu listeyi yazmış’ dediler.  Oğlumu yazacağımı baştan beri söyledim. İlla yazılacak diye mır mır etmedik. Ege Genç İş Adamları Derneği’nin önerisi vardı oğlum için…. Bu çocuk siyaset yapıyor. Balçova’da ilçe sekreterliği yaptı. Bugün Alsancak’ta oturuyor ve CHP üyesi.Ortağını yazdı dediler. 40 yıllık ticari geçmişim var. Oğlum ve kardeşim dışında ortağım olmadı. Akrabalarını yazdı dediler. 10 bin konak üyesi benim düşünce akrabam.Bu liste hazırlanırken il başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir beleidye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak başkana dayı Sema Pekdaş ve bir araya geldik. Genelgeye uyarak 52 isim götürdüm. Genel Merkez’den öneri geld yazdık. İl’den öneri geldi yazdık. Gelen tüm önerileri yazdık genede bu liste benim namusun ve onurumdur.”

ANARŞİSTİM
Uyumsuzluk ve çalışma kuralları ile bağdaşmayan hareketten dolayı görevden alınmasının kabul edilemez nedenler olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu, “ Beni neden mi görevden aldıla? Benim kuşağım ne yazıkki anarşist doğdu. Kurulu düzene isyan eden herkes anarşist. Biraz isyankarız. Çünkü bozuk düzene karşı tavrımızı açıkça koyuyoruz. Biz parti içi demokrasi yeniden hayat bulsun diye siyaete geri döndük. Kongreryi kazandıktan sonra yeniden oksijen alma örgüt dirilmesini canlandırdık. Bu hareketin simgesiyim ben…Yanlış yaptık mı yaptık. Eksik yaptık mı yaptık. Ama bir yanlışı iki kere yapmadık. Hep öz eleştiri yaptık. Küfür ve hakarete varmayan her eleştiriyi sabırla kabul ettim. Örgütü hep öne çıkarttım” dedi.



BENİ ÖRTÜ YAPTILAR
MYK ‘nın haksızlıkla kendisini görevden aldığını belirten Karamustafaoğlu, “ Temel neden  ‘çalışma kurallarıyla bağdaşmaz’ değil.  ‘Neden oğlumu yazmışım’ Tamam kusur kabul edelim. En az 5 ilçede böyle durum var.O zaman oralarda da görevden alsaydınız. Kardeşini yazan var. Bizde bir tane var onlarda 2-3 tane var. Niye onları almıyorsunuz görevden Ülke yangın yerine dönmüş. Herşey birbirine karışmış. Diktatöryel bir Başbakan var. Küçük kavgaların zamanı değil. 30 Mart’a kadar herşeyi ertelemeliyiz dedik. Onlarsa yapılan yanlışların üstüne örtü atmayı tercih ettiler ve örtü de beni yaptılar. Benim üzerimden gündemi değiştirdiler” ifadelerini kullandı.

30 MART’TAN SONRA…
Görevden alınmasaydı zaten kongre sürecinin başlayacağağını söyleyen Karamustafaoğlu, “ Burası benim evim gibi…Ben bu evde siyasi hayatıma devam edecğim. Partimden istifa etmem söz konusu değil. İstifa etmesi gerekenler kendilerini biliyor. 6 yerel seçim gördüm.Örgüt zamanı geldiğinde bizi başına başkan yapabiliyor. Örgütün kamu görevleri yaptığı yerde çay içmedik. Örgüt mensubu partililerin evlerinde çay içtik. Siyasi mücadeleyi 30 Marttan sonra sürdüreceğiz. Kirli iftirayla beni görevden alanlardan hesabı seçimlerden sonra göreceğim. İki cümle beni ve örgütü yaralaıyor. ‘Çalışma kuralları ile bağdaşmaz’  ben bunu yaptıysam Türkiey’deki ilçe başkanalrının yüzde 99’u da uymamıştır”dedi.

Karamustafaoğlu karara itiraz edeceğini belirtti.Karamustafaoğlu itirazını PM’ye yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası