Ege Postası
Geri

Karataş'tan Yıldırım'a jet yanıt: Boş konuşuyorlar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım'ın basınla yaptığı toplantıda kullandığı, "Terörle mücadele vatandaşın can güvenliği korkusu ortadan kalkana kadar devam edecek. Üzülsek de şehitler olacak, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ lafı çok güzel bir laf… Vatanın bir olması için bunun olması lazım…" ifadelerine MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'tan tepki geldi. Karataş, "Geçmişte bu sloganları attığımızda provokasyon yapıp provokatör olduğumuz konusunda bizi suçlayan AKP şimdi aynı söylemler içerisinde" dedi. Karataş'tan Yıldırım'a jet yanıt:
Karataş'tan Yıldırım'a jet yanıt: Boş konuşuyorlar
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2015 Pazartesi 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ -  Hafta sonu kente gelen AK Parti İzmir Adayı Yıldırım, hafta başında medya temsilcileriyle bir araya geldi. Burada kent gündemine dair açıklamalarda da bulunan Yıldırım'ın yaşanan terör olaylarıyla ilgili söylemleri dikkat çekti. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Yıldırım'ın sözlerine sert çıktı. Öte yandan Karataş MHP aday tanıtım toplantısının, 3 Ekim'de açıklanacak seçim beyannamesinden sonra yapılacağını ifade etti. 

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"
MHP'nin aday tanıtım toplantısının 3 Ekim'den sonra yapılacağını ifade eden Karataş, "MHP'nin bir kısımı tanınıyor. MHP'nin parti programında seçim beyannamesi 3 Ekim'de açıklanıyor. Ondan sonra adaylarımızla birlikte, tanınmayan adaylarımızı tekrar, yeni adayları tanıtmak bir de parti programıyla seçim beyannamesini vekil adaylarımızla beraber İzmirli halkımızla paylaşacağız. Tarih şuan net değil. Çalışmalarımız devam ediyor adaylarımız alanda çalışmayı sürdürüyorlar" dedi. 

"AKP ŞİMDİ AYNI SÖYLEMLER İÇERİSİNDE" 
Binali Yıldırım'ın kullandığı ifadelerle ilgili konuşan Karataş, " 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şimdi biz bu ifadeyi kullandığımız zaman Türkiye Cumhuriyeti büyük bir mücadele ile kuruldu. Şehit kanlarıyla sulandı bu topraklar. Bizim sloganımız 'şehitler ölmez vatan bölünmez' bir de 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' diye. Öbür tarafından da bu tür sloganlara baktığımızda geçmişte bu sloganları atıp da provokasyon yapıp provokatör olduğumuz konusunda bizi suçlayan AKP şimdi aynı söylemler içerisinde" dedi. 

"O ZAMAN BU KADAR ŞEHİT GELİR MİYDİ'"
Çözüm sürecine değinen Karataş, "Çözüm süreci boyunca bize göre çözülme ve yıkım süreci bu süre boyunca PKK terör örgütüne rahat hareket alanı vermeselerdi. Devletin emniyet güçleri, polisi askeri PKK terör örgütünü özellikle Güneydoğu'da  görmezden gelmemiş olsalardı. Anlaşıyor ki PKK terör örgütünün attığı her adımı takip etmişler yani bu Oslo görüşmeleri neticesi hepsini ortaya koyuyor. Çünkü devletin yetkilisi o zaman ki Başbakan Erdoğan'ın görevlendirdiği yetkili, PKK yöneticisine şehirlerde yapılanıyorsunuz, silah bomba yerleştiriyorsunuz bunları bilmiyoruz zannetmeyin sözü  tapelerle her kesim vatandaş duydu bunu. Şimdi o süreç içerisinde PKK terör örgütüne o derece göz yumulmasaydı, PKK terör örgütü yapılanmasını tamamlanmasaydı. KCK, PKK açısından bir yönetim şekli. Yasasından tutun da her türlü idari birimleri kapsayan bir yapılanma bu. Dağdaki eşkıyanın büyümesi ve çoğalmasıyla birlikte şehirdeki eşkıyada çoğalmış oldu. Kıyamet kadar silah mühimmat yığdılar kentlere. Başbakan itiraf etti Cumhurbaşkanı itiraf etti. Bu süreç içerisinde bu kadar müsamahalı davranmasalardı acaba bu kadar şehit gelir miyd? Allah aşkına. Kentin göbeğine, bugün de bir patlama oldu bombaları yerleştirmişler. Güvenlik kuvvetlerimizin vasıtasının geçişi esnasında patlatılıyor. Yaralılarımız oluyor şehit veriyoruz. Bunu yapmasalardı bu kadar şehit gelecek miydi'" diye konuştu. 

"ŞEHİTLERİN KANINDA VEBALİ VAR"
AK Parti'nin milliyetçi söylemleri kullandığına dikkat çeken Karataş şu ifadeleri kullandı: "Şuanda bu gelen şehitlerin PKK'yı görmezden gelen yönetimin şehitlerin kanında vebali var. Devletin o süreç içerisinde PKK'yı iyi gözlemlemesi ve mücadele etmesi sağlanmış olsaydı valiye operasyon yapmayın dokunmayın emri verdik itirafı var. Bunu yapmasalardı PKK terör örgütü bu noktaya gelmezdi. Bu kanın içerisinde bunlar boğulacaklar yazık günah. Şehit ailesinin feryadını dahi hazmedemeyen bir anlayış var. Burada şehitler ölmez vatan bölünmez çok güzel bir ifadeymiş de çok güzel bir söylemmiş de bunlara sığınmasınlar artık. MHP'nin geçmiş zamandaki söylemlerinin tamamını aldılar amaç şu  Kürt kardeşlerimizin oylarının AKP'den çekildiği artık açık  ve net. Bu oyun milliyetçi söylemle MHP'ye oy veren seçmenlerden tamamlama adına böyle bir oyun içerisine girdiler ama bu da olmayacak. Türk milliyetçileri, hiçbir ülkücü, MHP'ye oy veren hiçbir seçmen ülkeyi bu noktaya getiren, sadece siyaset değil ekonomik yönden de perişan mevcut iktidara hiçbir MHP seçmeni asla ve asla oy vermeyecek. Boş konuşuyorlar." 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası