Ege Postası
Geri

‘Karşı duruşumuz kentin geleceği için’

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında esnaf teşkilatının temsilcileri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, esnafın sorunlarını yakından bildiklerini vurgulayarak, “Hem Alsancak Stadı, hem Alsancak Limanı’nda duruşumuz biliniyor. Kentin geleceğinin kurtarılması adına bir karşı duruş sergiliyoruz.” dedi.
‘Karşı duruşumuz kentin geleceği için’
Haberler / İzmir
18 Eylül 2012 Salı 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR-İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri 18-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan 25. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete Birlik tarafından yılın ahisi seçilen Feyzullah Bıçakçılar da katıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ziyaret anısına Başkan Kocaoğlu’na porselen bir vazo hediye etti.

Ahilik Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, kentteki 131 meslek odası, 340 bin esnaf ve sanatkar adına ziyaret ettiklerini belirten Zekeriya Mutlu, “Esnaf demek, vefa demek, barış demek, toplumun mutluluğu ve huzuru demek. Biz ahilikten böyle gördük, böyle uygulamaya da devam ediyoruz” dedi. Mutlu, ahilikten aldıkları terbiye ve tedris ile nafakalarını sağladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Çalışmalarımızda bizlere bugüne kadar destek olan şehreminimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na, esnaf teşkilatının sorunlarına göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı, esnaf teşkilatının yöneticileri ve bu yılın ahisi seçilen Feyzullah Bıçakçılar ile birlikte saygı ve hürmetlerimizi sunmak için geldik.”

 Türkiye’nin en büyük AVM’si Kemeraltı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sözlerine tüm esnaf teşkilatının Ahilik Haftası’nı kutlayarak başladı. Esnafın yaşadığı koşulları ve sorunları yakından bildiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “AVM ve elektronik ticaret ağlarının baskısı altında olduğunuz bir gerçek. AVM konusunda eski birlik başkanı ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Susam’ın süpermarket yasası konusundaki çabalarını biliyorsunuz. Ama yıllardır bir adım atılmadı.” diye konuştu.

Kentte birçok konuda bilgi kirliliği yaşandığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Biz hiçbir kara parçasını AVM alanı olarak belirlemedik. Hem Alsancak Stadı, hem Alsancak Limanı’ndaki duruşumuz biliniyor. Kentin geleceğinin kurtarılması adına bir karşı duruş sergiliyoruz. Bugün Türkiye’nin en büyük AVM’si Kemeraltı. Oradaki ahengi, çeşitliliği hiçbir yerde bulmanız mümkün değil. Her sokağı ayrı bir AVM. Oradaki çabalarımızı da yoğun bir şekilde sürdürüp çarşıyı ayağa kaldırabilirsek, Kemeraltı ve oradan aldığımız güçle bütün esnafı moral motivasyon olarak ayağa kaldırırız. Bizim de ortak olarak desteklediğimiz bir tarihi Kemeraltı şirketi kurmayı, binaların restore edilerek kente kazandırılmasını, ayrıca belli sokaklara, belli esnaf fonksiyonlarının yüklenmesini, aklı ve bilimi kullanarak Kemeraltı’nın ayağa kaldırılmasını hedefliyoruz. Bu tür tarihi dokuları ayağa kaldırmak zaman alıyor. Bıkmadan usanmadan çalışıyor, İkiçeşmelik Caddesi’ni de toparlıyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente gelen turistlerin AVM’lerden alışveriş yapmak yerine, tarihi dokuyu ve havayı teneffüs etmek istediklerini belirterek, “Kemeraltı, Kadifekale, Agora her sokağı, her binası çok önemli. Bu zenginliği gün ışığına çıkararak, hep birlikte kenti de kalkındıracağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası