Ege Postası
Geri

Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Aktop projelerini anlattı: Sosyal belediyecilik vurgusu

Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Aktop, Karşıyaka'nın sorunlarını anlatarak çözüm noktasında önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal belediyecilik vurgusu yapan Aktop, "Sosyal belediyecilik kavramı benim için çok önemli. Sosyal belediyeciliği Karşıyaka'ya kendi perspektifimden getireceğim. Yapacağınız en önemli hizmet halka dokunmaktır. Vatandaşlar size ulaşmak istediği zaman ulaşabilecek. Sokağa çıktığınız zaman ek sıkacaksınız. İkinci kere sokağa çıktığınızda sizi tanımayan halk artık sizi bilecek. Halka iletişime geçmek benim birinci prensibim" dedi.
Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Aktop projelerini anlattı: Sosyal belediyecilik vurgusu
Haberler / Yerel Politika
8 Aralık 2023 Cuma 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Aktop, TR35 TV'de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu. 

"KENDİMİ HAZIR GÖRÜYORUM"

Siyasi yaşamanını anlatan Serdar Aktop, "2004 yılında ön seçimle meclis üyesi olarak seçildim. 2009 yılında yeniden meclis üyesi seçildim. 2014 yılında meclis üyesi aday adayı oldum ancak günün şartlarına göre ilçede görev yapmam gerekiyordu ve ilçe başkan yardımcısı oldum. Mevcut başkanımız Tugay'la kurul arkadaşıydım. 2019 yılında yeniden meclis üyesi oldum. Aday adayı olma kararını vermek zor oldu.30 yıldır Karşıyaka'da veteriner hekimlik yapan bir vatandaş olarak kendimi bu dönem hazır hissettim. Herkes aday adayı olabilir bu en doğal hak. Ben kendi adıma geçmiş yıllarda kendimi hazır görmemiştim. Siyasi tecrübemi ve bilimsel bilgimi yaşadığım ve ekmeğini yediğim kentte görev yapmak için aday adayı oldum" ifadelerine yer verdi. 

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU 

Karşıyaka'nın sorunlarına dikkat çeken Serdar Aktop, "Aday gösterilirsem projelerimi açıklayacağım. Karşıyaka'nın bütün sokaklarının eksikliklerini yaşayan biriyim. Sosyal belediyecilik kavramı benim için çok önemli. Sosyal belediyeciliği Karşıyaka'ya kendi perspektifimden getireceğim. Yapacağınız en önemli hizmet halka dokunmaktır.Vatandaşlar size ulaşmak istediği zaman ulaşabilecek. Sokağa çıktığınız zaman ek sıkacaksınız. İkinci kere sokağa çıktığınızda sizi tanımayan halk artık sizi bilecek. Halka iletişime geçmek benim birinci prensibim. Karşıyaka'da bir alt yapı sorunu var. Meslek odalarıyla iletişime geçerek bu sorunu çözmeye çalışacağım. Doğal afetlerde bazen çaresiz kalabiliyor. Fakat Karşıyaka'da bazı bölgeler var. Bu bölgelerde zemin etüdleri yaptırmak istiyorum. Bina ve sostal tesis yapmak önemli ama nerede yaptığınız çok önemli. Mavişehir bölgesi riskli bir bölge. Zamanı gelince Macvişehir'le ilgili projemi açıklayacağım. İkinci en önemli sorun ise otopark. Karşıyaka'da bazı mahallelerde bir yangın durumunda itfaiye o sokaklara giremeyecek. Kentsel dönüşümü mecbur olan binaların yer altı otoparklarının olaması gerekiyor. Bir dükkandan ziyade otopark yapılmalı. Biz muhtarlarımızla iletişim halinde olacağız. Mahallelerin sorunlarını birebir dinleyeceğiz. En önemli sorunlardan bir tanesi de Karşıyaka üst liglerde yer alan bir takım. Şu an üzülerek söylüyorum ki yüzümüz gülmüyor. Şu an yüzümü güldürecek bir stat projesi var. Başkanlarımız çok uğraştı ama bu işin başında Gençlik ve Spor Bakanlığı. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Karşıyaka'da sokak hayvanı sorunu da var. İzmir'deki belediyeler koordineli çalışamıyor. Bir ilçe gece sokak hayvanlarını topluyor ve diğer ilçe sınırlarına bırakıyor. Bu çözüm değil. Bu sokak hayvanları sopukta donuyor, yazın susuzluk çekiyor. Bu ciddi bir sorun. Benim bilimsel tecrübemi kullarak bu soruna ilişkin yol almamam mümkün değil. Kaynakları da hibe ve STK'larla çözmeyi düşünüyorum. Sokak hayvanalrında üreme devam ediyor. Köpekleri toparlarsınız ama kediler daha zor toplanır. Ben bu soruna ilişkin söz veriyorum, biz sadece ev hayvanlarına hizmet götürmeyeceğiz sokak hayvanları önceliğimiz olacak. Bir kliniği tam tesisatlı hale getireceğiz. Barınak kelimesi toplama kampı gibi. Hayvan rehabilitasyon mekrezi, hayvan bakım evi kuracağım" ifadelerini kullandı. 

KARŞIYAKA İZMİR ARASINA KÖPRÜ YAPMAK İSTİYORUM 

Projelerinden bahseden Aktop, "Halkın yaşadığı bir kentte vizyon projeleri sonraki aşamadır. Halkın sorunları öncelikli olmalı. En büyük sorunlardan bir diğeri de Bostanlı'da yürüyemiyorsunuz. O bölgede trafik kilitleniyor, oradaki esnafta halkı olarak sitem ediyor. Esnaf kenti hareketlendiriyor ama halkta sokakta yürüyemiyor. Bir de aranalar eklenince orada bir kaos oluşuyor. Bostanlı'da belli saatlerde trafiğe kapatılmalı. Yeni bir güzergahtan yol verilebilir. Karşıyaka'da trafiği rahatlatmak için İzmir'e bir köprü yapılabilir. Bir ara bir tüp geçitten bahsediliyor. Bu biraz ütopik olabilir ama bu benim bir hayalim. Özellikle ev kadınlarına yönelik hizmetler yapacağız. Yaşlılar için evde sağlık hizmeti yeterli değil. Burada onların el becerilerini gelirştirecek şeylere teşvik edebiliriz. Çocuk meclisleri, gençlik, kadın meclisi gibi geliştirilmiş meclisler oluşturmayı düşünüyorum. Şehrin Örnekköy tarafına kayması için projeler yapabiliriz" diye konuştu. 

OPERA BİNASI İÇİN BASKI KURACAĞIM

Opera binasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Aktop, "Bu iş üzerinde durarak gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanıyla defalarca görüşerek, baskı kurabilir ve binayı tamamlayabiliriz. Karşıayaka'ya dışarıdan gelen biri o binanın neden yarım kaldığını bilemez. Halka da bunu anlatamazsınız. Bu sefer sosyal belediyeciliğin temeli olan hizmetin gelmediğini düşünüyor. Karşıyaka bir beton yığını haline geldi. Kenti yeşillendirmek çok önemli" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası