Ege Postası
Geri

Karşıyaka Belediyesi dönüşüm merkezini açıyor

Karşıyaka Belediyesi, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü bünyesinde Alaybey Kentsel Dönüşüm Merkezi’ni 12 Mart’ta açıyor. Kentsel dönüşüme yönelik vatandaşlar tarafından soru yağmuruna tutulan Karşıyaka Belediyesi vatandaşın taleplerine cevap verebilmek adına kuracağı merkezde haritalar üzerinde doğru bilgilendirme yapacak.
Karşıyaka Belediyesi dönüşüm merkezini açıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Mart 2013 Pazartesi 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bakanlar Kurulu’nun İzmir’de kentsel dönüşüme yönelik bölge bölge onaylar vermesinin ardından hükümet kanadı AK Partili milletvekilleri nezdinde mahallelerde bilgilendirmeler yaparken,İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de ‘bilgilendirme ofisleri’ kurmaya başladı. Karşıyaka Belediyesi de bu doğrultuda önemli bir merkezi hayata geçirmeye hazırlanıyor.Belediye, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü bünyesinde Alaybey Kentsel Dönüşüm Merkezi’ni 12 Mart’ta açıyor.

HEM HUKUKİ HEM DE TEKNİK AÇIDAN BİLGİLENDİRME
Cumhuriyet İlköğretim İlk Öğretim Okulu’nun karşısında açılacak 200 metrekarelik merkezde vatandaşlara teknik elemanlar bilgi verecek.Karşıyaka’da oturan vatandaşlara Bakanlık tarafından onaylan Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Belediye tarafından tavsiye kararı alınıp Büyükşehir’e gönderilen Alaybey Kent Yenileme Projesi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki heyelan mağdurları için “kalıcı” ve “yerinde” çözüm için oluşturulan kentsel değişim projelerine ilişkin hem hukuki hem de teknik açıdan bilgilendirme yapılacak.

İLK BİLGİLENDİRME MUHTAR VE STK BAŞKANLARINA
Kentsel dönüşüme yönelik vatandaşlar tarafından soru yağmuruna tutulan Karşıyaka Belediyesi, yerel seçim sürecine girilirken yanlış bilgilendirmelerle oy kaybına uğramamak ve vatandaşın taleplerine cevap verebilmek adına kuracağı merkezde haritalar üzerinde doğru bilgilendirme yapacak.Kentsel dönüşüm merkezinde öncelikle meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri bilgilendirilecek.

ÜÇ ETAPLI DEV PROJE BÜYÜKŞEHİR’DE
Kentsel dönüşümü İzmir’de başlatan belediyeler arasında yer alan ve önemli adımlar atan Karşıyaka Belediyesi üç etaptan oluşan dev bir kentsel dönüşüm hamlesi gerçekleştirmiş ve Alaybey Kent Yenileme Projesi için mecliste tavsiye kararı alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göndermişti. Projenin birinci etabında Alaybey, Tersane ve Tuna Mahalleleri yer alırken ikinci etapta ise Karşıyaka Çarşısı ile Donanmacı Mahallesi’nin bir bölümü yer alıyor. Projenin üçüncü etabı ise Bahriye Üçok ile Bahariye Mahallelerini kapsıyor. Büyükşehir belediyesi proje için zemin etüd çalışmalarını sürdürüyor.

BAKANLIK’TAN ÖRNEKKÖY’E ONAY
Geçtiğimiz yıl Temmuz Ayı’nda Ankara’ya gönderilen Karşıyaka-Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Bakanlık tarafından onaylanmış ve uygulanabilir duruma gelmişti.

CUMURİYET’TE KALICI ÇÖZÜM
Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki heyelan mağdurları için de “kalıcı” ve “yerinde” çözüm için önemli bir adım atmış ve “afete maruz bölge” ilan edilen alanda incelemeler sonucunda heyelan riski bulunan alanlar belirlenerek, yeni bir imar planı hazırlamıştı. Hazırlanan plan Büyükşehir Meclisi’nde de onaylanmıştı. Onayların ardından heyelan riski bulunan alan yeşil alan olarak düzenlenirken, riskli bölgenin hemen dışında da, 96 dairelik konut alanı da üretildi. Heyelan sebebiyle evleri boşaltılan vatandaşlar böylelikle, yaşadıkları bölgeden uzaklaştırılmadan, güvenli konutlara sahip olacak.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası