Ege Postası
Geri

Karşıyaka’da barış ve hoşgörünün günü

Karşıyaka Belediyesi’nin 71 sivil toplum örgütünün işbirliğiyle düzenlediği Aşure Günü etkinliğinde 15 bin kişiye aşure dağıtıldı. Karşıyaka Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte barış ve hoşgörü vurgusu yapıldı.
Karşıyaka’da barış ve hoşgörünün günü
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Kasım 2013 Cumartesi 17:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aşure etkinliğine CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 5 adet federasyon, bir vakıf ve 64 dernek başkan, yönetici, üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende dede Yusuf Erdemli aşure duasını yaptırarak birlik ve beraberliğin bozulmamasını diledi. Sahnede aşure kazanı hep birlikte karıldı. Başkan Durak ve milletvekili Aytun Çıray ilk aşureleri dağıttı. Etkinlikte sahne alan Tolga Sağ sazıyla çıktığı sahnede deyişler söyledi. Tolga Sağ, “Kendi kültürümüzü korumak, gelecek kuşaklara aktarmak adına birbirimize sahip çıkmalıyız. Yan yana ve omuz omuza durmayı özellikle bu dönemde olmaya daha çok ihtiyaçlar var. Gençlerimiz üzerinde oynanan kötü oyunlara karşı diri olmalıyız” dedi.


Karşıyaka Sivil Toplum Birliği adına konuşan dönem sözcüsü Veli Karakurt da konuşmasında yaşanan acıları hatırlatarak, “Çorum’da, Maraşta, Sivas’ta yakılan, öldürülenleri protesto etmek için bir aradayız. Sadece türkü söylemek için Sivas’a gidip kızgın ateşte yakılanlar adına merhaba. Halkın yanında olmaktan başka suçu olmayan aydınlarımızın, öldürülenlerin adına merhaba. Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedeler adına merhaba. Zalime ve zulmüne asla baş eğmeyen Hazreti Hüseyin in onurlu duruşunu selamlıyoruz” derken, matemin paylaşılmasında herkesi bir araya getirmesi nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a da teşekkür etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da konuşmasında birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak “Toplumumuzun tüm renkleri ile bir aradayız. Bu birliğin korunmasını diliyorum. Etkinliğimize isimsiz kahramanlar emekleriyle katkı koydu. İzmir’de ilk kez bu denli birliktelik sağlanan etkinlikte bir aradayız. Barışı, sevgiyi, hoşgörüyü içinde taşıyan bizimle birlikte olan herkese teşekküre diyorum. Ayrım gözetmeksizin tüm hemşerilerime şükran duyuyorum. Aşure Etkinliğimiz bizleri bir tutkal gibi bir araya getirdi,. Geçtiğimiz yıl 40’a yakın dernek bir aradaydı, bu yıl 71 sivil toplum kuruluşu bir arada. Toplum uyanıyor, karanlığı değil aydınlığı istiyor. Karşıyaka barışın ve hoşgörünün başkenti olacaktır, bunda da sizlerin payı çok büyüktür. Yola çıkarken söylediğimiz insan odaklı çalışmalarımızın yerine geldiğini görüyorum” diye ekledi.


Milletvekili Aytun Çıray ise konuşmasında İzmir’deki birlik ve beraberliğin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, “Muharrem ayı, İslam dünyasında kardeşliğin ne denli önemli olduğunu gösterecek, ders alınacak çok şey bulunmaktadır. Az önceki gösteride Semahtaki o anlamı anlamak için onunla özdeş olmaya çalıştım. Türkiye’nin içinden geçtiği bu günlerde sıkışmışlığın göstergesi gibidir. İzmir seviyenin, Atatürkçülüğün, yüksek ahlakın kalesidir. Buna ihtiyacımız var. İzmirli olmak ayrı bir kavramdır. Buraya nereden gelirseniz gelin 6 ay sonra İzmirli olursunuz. Kimse nereden geldiğinizi, dininizi sormaz. Türkiye’nin barış ve kardeşlik içinde yaşamasının tek şartı budur. İşte Türkiye bu resimdeki ruhun canlanmasına ihtiyaç var. Belediye başkanımıza, dernek başkanlarına teşekküre diyorum. İzmirlilik ruhunun inşallah Türkiye’nin her yerine yayacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası