Ege Postası
Geri

Katlı Otopark tartışmaları tam gaz: CHP'li Arslan'dan AK Partili Çankırı'ya yanıt

Çankaya Katlı Otoparkı'nın yıkım kararı kent siyasetinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ‘yıktırmayacağız’ açıklamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "İktidar temsilcileri siyaset yapmak yerine bu izin yazısına olumlu cevap verilmesi konusunda çaba sarf etmelidirler" dedi. 
Katlı Otopark tartışmaları tam gaz: CHP'li Arslan'dan AK Partili Çankırı'ya yanıt
Haberler / Yerel Politika
28 Mayıs 2024 Salı 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir depreminde hasar alan ve günde 4 bin araç kapasitesine sahip Çankaya Katlı Otoparkı için yıkım kararının alınmasının ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafını da  zor günler bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda Çankaya Katlı Otoparkı’na ilişkin yaptığı açıklamada, ‘yıkmak zorundayız’ demişti. 

"SÖYLEMLER DEĞİŞTİ" 

Tugay’ın açıklamasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda Sn. Cemil Tugay, özellikle Kemeraltı esnafını yoksaymak suretiyle Çankaya Katlı Otoparkı’nı ‘yıkmak zorundayız’ demişti. Konuya ilişkin yaptığımız açıklama ile önceliği yapmak değil yıkmak olan yaklaşımın karşısında olduğumuzu net bir şekilde dile getirdik. Gösterdiğimiz irade karşısında söylemleri değişen Büyükşehir yönetiminden “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bize yazı gönderirlerse biz de gereğini yaparız” açıklaması geldi. Biz bu sorunun ilk günden beri takipçisiydik ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. İktidar partisi olarak bu konu özelinde üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincinde olduğumuzu hatırlatmak isterim. Yeter ki esnafımız ve Konaklı hemşehrilerimiz bu sorunla yüzleşmesin ve rahat bir nefes alsın…

"SİYASET YAPMAK YERİNE" 

AK Partili Çankırı'ya yanıt CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arslan, "İktidar temsilcileri siyaset yapmak yerine bu izin yazısına olumlu cevap verilmesi konusunda çaba sarf etmelidirler" dedi. 

Arslan'ın açıklaması şu şekilde;

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay  olağan meclis toplantısında yasal bir zorunluluktan bahsetmiş ve bir durum tespiti yapmıştı. Kamuoyundan ve esnaflarımızdan gelen yoğun istek üzerine İzmir Büyükşehir Belediyemiz konuya kayıtsız kalmayarak Çankaya Katlı Otoparkı olarak bilinen taşınmazın yıkılması yerine güçlendirme yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne izin yazısını iletti. Artık bu saatten sonra iktidar temsilcileri siyaset yapmak yerine bu izin yazısına olumlu cevap verilmesi konusunda çaba sarf etmelidirler. Esnafımızı her fırsatta düşündüklerini ifade eden iktidar milletvekillerini son dönemde esnafımızın belini büken faiz artışları ile ilgili de birkaç cümle kurmaya davet ediyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası