Ege Postası
Geri

Kayaklı Koşu Sporu'na 24 sporcu seçildi

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Kayaklı Koşu Alt Yapı çalışmaları kapsamında merkez ve 5 ilçede yaptığı seçmelerde 12 kız ve 12 erkek olmak üzere toplam 24 yeni sporcu keşfetti. Kayaklı Koşu'da alt yapı güçlendirme...
Kayaklı Koşu Sporu'na 24 sporcu seçildi
Haberler / Spor
22 Temmuz 2013 Pazartesi 18:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Kayaklı Koşu Alt Yapı çalışmaları kapsamında merkez ve 5 ilçede yaptığı seçmelerde 12 kız ve 12 erkek olmak üzere toplam 24 yeni sporcu keşfetti. Kayaklı Koşu'da alt yapı güçlendirme çalışmaları ve yeni sporcu arayışları faaliyetleri tamamlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Antrenör ve hakem heyeti kent merkezi, Varto, Bulanık, Malazgirt, Hasköy ve Korkut içlerine bağlı köylerde sporcu taramasını tamamladı. Kayak Antrenörü Süleyman Yıldırım'ın kontrolünde yapılan sporcu taramalarında derecelere giren 12 kız ve 12 erkek olmak üzere toplam 24 yeni sporcu keşfedildi. Yapılan alt yapı güçlendirme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kayak Antrenörü Süleyman Yıldırım, ilçe ve köylerde çok başarılı sporcuların olduğunu belirterek ailelerin duyarsız kalıp çocuklarını vermek istemediklerini söyledi.

"GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI SEÇİYORUZ"

Yaş gruplarına göre merkez ve 5 ilçeden seçilen çocuklara yönelik final müsabakaları düzenleyerek dereceye girenleri seçtiklerini ifade eden Kayak Antrenörü Yıldırım, geleceğin şampiyonlarının seçildiğini kaydetti. Sporcu tarama faaliyetlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü imkanları ile yapıldığını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müzün bünyesinde oluşturulan antrenör ve hakem heyeti olarak merkez ve 5 ilçemizde kayaklı koşu alt yapı güçlendirme çalışmaları kapsamında yeni sporcu taramaları yaptık. Özellikle ilçelerimize bağlı köylerde yaptığımız taramalarda çok başarılı sporcuların olduğuna şahit olduk. Bu çocuklar gelecekte Muş'u ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilecek kapasitedirler. Ancak bu başarılı çocukların aileleri maalesef duyarsız kalıyor ve çocukları bize vermek istemiyorlar. Bu da çocukların geleceğine olumsuz yönde etki yapıyor.

Bu çocukların mutlaka spora kazandırılması gerekiyor. İlk önce gittiğimiz ilçe ve köylerde yaptığımız taramalarda belirlediğimiz çocukları daha sonra il merkezinde il şampiyonası düzenliyoruz. Bu il şampiyonluğunda dereceye giren sporcular belli bir eğitimden geçiriliyor ve ülke genelinde düzenlenecek olan yarışmalara gönderiliyor. Şuanda Tekerlekli Kayak Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden bir sporcumuzu da taramalarda keşfetmiştik.

Buna benzer birçok başarılı sporcu var. Bizim amacımız bu başarılı çocuklarımızı bulup hem ilimiz hem de ülke sporcuna kazandırmaktır. Ayrıca yaptığımız bu tarama çalışmalarında bizlere gerekli araç ve benzeri gibi imkanları sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ile her zaman Muş'un kayak sporunda başarılı olması için yanımızda yer alan Kayak İl Temsilcisi Bülent Solmaz’a teşekkür ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası