Ege Postası
Geri

Kayseri'de milli maç sevinci yaşanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa Finali'nden sonra 6 Eylül'deki Türkiye - Andorra maçının da Kadir Has Stadı'na verilmesinin, tesisin kalitesini...
Kayseri'de milli maç sevinci yaşanıyor
Haberler / Spor
22 Temmuz 2013 Pazartesi 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa Finali'nden sonra 6 Eylül'deki Türkiye - Andorra maçının da Kadir Has Stadı'na verilmesinin, tesisin kalitesini ve önemini göstermesi açısından önemli bir nokta olduğunu söyledi.

Türk futboluna kazandırdıkları Kadir Has Stadı'nın Türkiye'nin uluslararası spor arenasında yüzakı bir spor tesisi olduğuna vurgu yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Estetik yapısından teknik ve fizyolojik donanımına, zemininin kalitesinden çevre düzenlemesi ve otoparklarına kadar her şeyi ile Türkiye'nin en modern stadı konumunda olan Kadir Has Stadı, ardı ardına önemli maçlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor." diyerek, şöyle konuştu:

"Haziran ayı içerisinde U20 Dünya Kupası açılış maçı ve sonrasındaki grup ve çeyrek final maçlarına ev sahipliği yapan ve böylesine büyük bir uluslararası organizasyondan yüzünün akıyla çıkan stadımız, şimdi iki ayrı heyecan fırtınasına daha ev sahipliği yapacak. Önce 11 Ağustos'ta Türk futbolunun iki büyük takımı Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Kupa'ya uzanmak için Kayseri'de karşı karşıya gelecekler. Ardından da 6 Eylül'de A Milli Takımı'mız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Eleme Grubu'ndaki kritik Andorra maçını burada oynayacak. Bunlar hem spor tesisimiz hem de şehrimiz için önemli gelişmeler."

Başkan Mehmet Özhaseki, Süper Lig'deki iki takımıyla, sahip olduğu uluslararası standartlara sahip spor tesisleriyle Spor Kenti olan Kayseri'ye ardı ardına büyük maçların verilmesi şehrin sosyo - ekonomik yönden gelişimine de katkı sağladığını ifade etti. Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bu maçlar, şehrin tanıtımının yanı sıra binlerce taraftarın Kayseri'ye gelmesine, konaklamasına ve alışveriş yapmasına vesile olacak. Yani şehirde her yönüyle bir hareketlilik yaşanacak. Belediye olarak biz şimdiden her iki maça da hazırız. Stadımız zaten hiçbir konuda eksiği olmayan bir spor tesisi ve büyük bir uluslararası organizasyonu daha yeni geride bıraktı. Daha öncekilerde olduğu gibi bu iki önemli maçta da şehrimize ve stadımıza gelenlere en güzel şekilde ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum."

KADİR HAS STADI'NIN KARNESİ

8 Mart 2009 tarihinde hizmete giren Kadir Has Stadı, daha önce de Türkiye - Azarbeycan ve Türkiye - Estonya A Milli maçları ile Beşiktaş - İstanbul BBSK arasında oynanan 2011 yılı Türkiye Kupası Final maçına ev sahipliği yapmıştı.

Bununla birlikte 21 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında ülkemizde düzenlenen U20 Dünya Kupası açılış maçının yanı sıra grup maçları ve çeyrek final karşılaşması da yine Kadir Has Stadı'nda oynanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası