Ege Postası
Geri

Orman: Trabzonspor bize yalan söyledi; Galatasaray ise statta yardımcı olmadı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor'un Tolga Zengin transferinde kendilerine yalan söylendiğini ve Galatasaray'ında stat konusunda kendilerine yardımcı olmadıklarını söyledi.Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündemdeki konular...
Orman: Trabzonspor bize yalan söyledi; Galatasaray ise statta yardımcı olmadı
Haberler / Spor
22 Temmuz 2013 Pazartesi 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor'un Tolga Zengin transferinde kendilerine yalan söylendiğini ve Galatasaray'ında stat konusunda kendilerine yardımcı olmadıklarını söyledi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Orman, Galatasaray'a kızgınlığını dile gelirdi, yıldız golcünün de ismini açıkladı. Genel kurul ve ardından statla ilgili startın verilmesiyle bir hayli yoğun günler geçiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kısa bir süre önce duyurduğu basınla sohbet toplantıları programının ilkini gerçekleştirdi.

Sporx'in haberine göre Beşiktaş Kulübü'nde yenen iftar yemeğinin ardından gece 01.00'de İnönü Stadı'nda yıkım çalışmalarını yakından takip edilerek noktalanan bu sohbet toplantısında Fikret Orman önemli açıklamalara imza attı.

Fikret Orman'ın sohbet toplantısında öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

"RONALDINHO GÜNDEMİMİZ DE YOK"

Ronaldinho'nun gündemlerinde olmadığını belirten Orman, "Ronaldinho gündemimizde yok, Adebayor gündemimizde. Adebayor olabilir. Ama Ronaldinho kesin yok. Ronaldinho tarzında transfer yapmayız. Bütçesel anlamda. O zaman Yıldırım Demirören zihniyeti devam ederdi. Ona dur demek için geldik aynı hataya düşmeyiz." dedi.

"SANTRAFOR KONUSUNDA B PLANIMIZ DA VAR"

Santrafor konusunda da B planlarının olduğunu dile getiren Başkan Orman, Eneramo ve Serdar Kurtuluş ile de anlaştıklarını kaydetti.

"BEŞİKTAŞ'TA ZİHNİYET DEĞİŞMİŞTİR"

Beşiktaş'ta artık zihniyetin değiştiğini vurgulayan Orman, "Tahkim Kurulu toplantısında savunma yapıyoruz. Beşiktaş'ta geçmişte yapılan yanlışlar olduğuna vurgu yapıyorum ve ardından artık bu kulüpte zihniyet değişti diyorum. UEFA Disiplini, Tahkim Kurulu heyetine dönerek, 'Bakın bu bir itiraftır' diyor. Neyse ki son söz benim olduğu için buradaki zihniyet değişiminden neyi kastettiğimizi anlattık." diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN UEFA'DAKİ DOSYASI KAPANMADI"

Beşiktaş'ın UEFA'daki dosyasının da kapanmadığına dikkat çeken Fikret Orman, "Beşiktaş'a UEFA tarafından verilen ana disiplin cezası değil. Tedbirlik olarak sevk edilmişiz bu tedbir kısmı. Beşiktaş'ın UEFA'daki disiplin dosyası kapanmadığı doğru. Arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyoruz. Ben de inanıyorum camiada. Serdal bey seçime girdi 2000 oy aldı. Suçsuz olduğunu camia inanmasaydı o kadar oy almazdı. Sıkıntı bizim arkadaşların görüştüğü o transferlerin gerçekleşmemesi. Buna karşı Tahkim'de Bayern Münih'ten Götze örneğini verdik." diyerek konuştu.

"TRABZON TOLGA KONUSUNDA DOĞRU SÖYLEMEDİ"

Orman, Trabzonspor'un Tolga Zengin transferinin görüşmelerinin yapıldığı sırasında kendilerine doğruları söylemediklerini iddia ederek, "Tolga Zengin'e talip olduk. Görüşmelerimiz devam ederken Trabzonspor cephesi Rubin Kazan'ın daha yüksek teklifi olduğunu söyledi. Rubin takımının ikinci başkanı da tesadüf ki benim çok yakın bir arkadaşım. Onu aradım kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Tolga konusunda kendilerine bir rakam sunduk bir lira fazlasını vermeyiz. Bu iş verdiğimiz rakama evet demeleri halinde biter." şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ'I UÇURUMUN KENARINDAN KURTARDIK"

Beşiktaş'ın başına gelerek siyah - beyazlı kulübü uçuurmun kenarından kurtardıklarını ifade eden Başkan Fikret Orman, "Besiktaş'ın uçurumun kenarından aldık. Yaklaşık 15 yıldır tahribata uğramış bir kulüp var ortada bu hemen düzelmez. Bunca yılın tahribatını inşallah 2016'ya kadar tüm izlerini silmiş olacağız. Beşiktaş'ın durumunu şöyle izah edeyim. Bir gemi düşünün su almış ve batmak üzere. İşte biz o geminin su almasını durdurduk, delikleri tıpalarla tıkadık. Geminin içindeki suyu da boşalttık. Şimdi görevimiz mazot koyup gemiyi yürütmek." dedi.

"YAPTIĞIMIZ TRANSFERLERİN MALİYETİ ALPER POTUK ETMİYOR"

Şu ana kadar yaklaşık 7 - 8 transfer yaptıklarını söyleyen Orman, yapılan bu tüm transfer maliyetlerinin Fenerbahçe'nin Alper Potuk'a verdiği ücret etmediği belirterek, paranın çok önemli olduğunu ona göre harcama yapacaklarına dikkat çekti.

"KULÜPLER BİRLİĞİNİN BİR ETKİSİ KALMADI ARTIK"

Sohbet toplantısında önemli konulara değinmeye devam eden Orman, Kulüpler Birliği'nin artık eskisi kadar etkisinin olmadığını düşündüğünü kaydetti. Orman, "Başka takım taraftarlarını tahrik edecek camiaları birbirine düşürecek demeç vermem. Vermedim, vermeyeceğim. Kulüpler Birliğinin başkanı üç büyük kulübün başkanından biri olmadığı müddetçe etkili olacağını düşünmüyorum. Şu andaki Kulüpler Birliği ne yazık ki etkisiz." açıklamalarında bulundu.

"STAT 160 MİLYON TL'YE MAL OLACAK"

Yeni yapılacak olan stada da değinen siyah - beyazlı Başkan Fikret Orman, "Gelene kadar stat konusunda bir çok şeyin hallolduğunu sanıyorduk. Gördük ki, daha başvuru filan yapılmamış. Stat inşallah bizim eserimiz olacak A'dan Z'ye. Ve TOKİ'siz olacak. Stat tahminen 82 milyon dolara yaklaşık 160 milyon TL'ye mal olacak. 2014-15’e inşallah burada gireceğiz. Stadı yıkamazsın dediler yıktık, yapamazsın diyecekler yapacağız. Sonra açamazsın diyecekler açacağız inşallah." diyerek kendisini stat konusunda eleştirenlere de cevap verdi.

"GALATASARAY STAT KONUSUNDA BİZE YANLIŞ YAPTI"

Galatasaray'ın stat konusunda kendilerine yardımcı olmadığını da vurgulayan Orman, "Maçlar konusunda önümüzdeki plan bir hafta Kadıköy'de bir hafta Telekom'da oynama durumu vardı. Sağolsun Fenerbahçe bu süreçte bize çok destek ve yardımcı oldu. Ama bu planda Galatasaray'a takıldık bize genel kurula sormamız gerekir dediler. Ben Beşiktaş'ın talebini sandığa sokturmam. Reddedilecek bir teklifi yapmam. Galatasaray statla ilgili bana göre tarihi bir fırsatı kaçırmış oldu." diyerek sarı kırmızılılara da bir nevi sitem etti.

"KASIMPAŞA MAHALLEMİZE YAKIN"

Kasımpaşa'da oynayacakları maçlar için gelen tepkilere anlam veremediğini ifade eden Başkan Orman, "Kasımpaşa olmaz diyorla? Niy? Düşünün deprem olmuş evi yıkılmış bir aile yakın mahallede bir eve yerleşiyor geçici bir süre için. Böyle düşünün. Kasımpaşa'da bizim mahallemize yakın, kapısını da açmış. Gebze daha mı yakı? Nasipse bu hafta Sadri Şener beyle birlikte Umre'ye gideceğim. Sıkıntılarımız çok duaya ihtiyacımız var." dedi.

"TFF ETKİSİZ ÇARPAN"

TFF'nin yeteri kadar etkili olmadığını vurgulayan Fikret Orman, "Başkanlar teknik adamlar şiddete yönelik açıklamalara imza atıyorlar. Federasyon bunları önleyecek yaptırımı uygulayamıyor. TFF bu konuda bana göre etkisiz çarpan durumunda ne yazık ki. Zaten bu işlerin direkt önüne geçebilecek mercii 6222. Federasyon bu işin önünü alamadı, alamaz." ifadelerini kullandı.

"STADIN ÖN İSMİ SPONSOR İSMİ OLACAK"

Yeni yapılacak stada sponsor isminin verileceğini kaydeden Orman, ayrıca Yıldırım Demirören'den senetlerle ilgili beklentilerinin devam ettiğini belirtti. Başkan Orman sponsorun hangi firma olacağının ise daha belli olmadığını söyledi.

"FENERBAHÇE İLE DOSYAMIZ ÇOK FARKLI"

UEFA sürecinde Fenerbahçe ile aynı durumda olmadıklarını dile getiren Orman, konun birlikte değerlendirilmesinin de kendilerine zarar verdiğini söyledi.

"TOPLANTILARDA FUTBOL KONUŞULMUYOR"

Yapılan yönetim kurulu toplantılarında fazla futbol konuşmadıklarını belirten Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, "Yönetim kurulu toplantılarında en az futbolu konuşuyoruz. O işi Önder Özen beye teslim ettik. Hocayla da çok konuşmuyorum çok önemli acil bir şey olmadıkça. Çünkü kulübün işi çok. Yoğunuz. Örneğin kulüpler birliği başkanlığı teklifi geldi ama kabul etmem mümkün değildi, bunca yoğunluğun arasında. Ben görevde olsaydım Fulya için öyle bir anlaşmaya imza atmazdım." diye konuştu.

"MEDYAYA KARŞI TAVRIMIZ DEĞİŞECEK"

Beşiktaş aleyhine kasıtlı yalan haber yapan medya mensuplarını gerektiği vakit idmanlara ve basın toplantılarına almayacaklarının altını çizen Orman, "Bu güne kadar medyaya iyi niyetli yaklaştım ama suistimal edenler oldu. Bundan sonra yasal olarak da mücadele edeceğim. Bazıları planlı yapıyor bu işi. Sadece yalanlamakla kalmayacak. Gerekirse o kişiler basın toplantılarına idmanlara alınmayacak. İyiyi kötüyü ayırmamız lazım." diyerek sohbetini tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası