Ege Postası
Geri

Kaynaklar Köyü Kültürevi hizmete girdi

Buca’nın Kaynaklar Köy Meydanı’nda eski belediye binasının bir bölümü Kültürevi olarak düzenlendi. Kültür Evi’nin kuruluşuna öncülük eden Dr. Feraye Sünev Çokgürses’in adı verildi.
Kaynaklar Köyü Kültürevi hizmete girdi
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2013 Cuma 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kaynaklar Köy Meydanı’nda 1000 yaşını kutlamaya hazırlanan tarihi Çınar’ın yanında köy halkının eğitim, seminer, toplantılarını yapabileceği, öğrencilerin ise internet ve kütüphane amaçlı kullanımına uygun düzenleme tamamlandı. 37 yıllık Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan ve Klasik Türk Müziği alanında da bir albümü bulunan Dr. Feraye Sünev’in bir gün dinlence amaçlı ziyaretiyle başlayan Kaynaklar Köyü tutkunluğu, köye 5 yıldızlı bir eserin kazandırılmasının da yolunu açtı. Kendisi ve bağışçıların katkılarıyla Kültür Evi’ni yapan, çevre düzenlemesini tamamlayan Dr. Sünev adının verildiği kültür evinin devamını yazdığı kitabından elde edeceği gelirle başka köylere taşıyacağını belirterek şunları söyledi:
“Kaynaklar Köyü’ne geldiğimde (Cin Ekoloji) adını verdiğim kitabımın yazımına başlamıştım. 37 yıllık hekimlik birikimimi, anılarımı topluma aktarmaktı. Kadının ülkemizdeki durumunu yansıtacak bazı örneklerin yer alacağı kitabımı daha sonraki günlerde Kaynaklar’ın sakin ortamında sürdürdüm. Bu arada Kültür Evi yaptığımız binayı muhtarımızla gezdik.

Buca Belediye Başkanı Sayın Ercan Tatı ve çalışma arkadaşlarına verdikleri büyük destek ile çalışmalarımızı tamamladı. En büyük mutluluğum ise Kültür Evi’nin Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’na yani 19 Mayıs’a yetişmesi. Gençlerimizin burada yapacağı çalışmaların da takipçisi olacağım.”

Diğer köylere de yapacağım
Buca’nın diğer köylerinde de benzer kültür evlerinin açılışına öncülük etmek isteyen Dr. Feraye Sünev Çokgürses, bir solukta okunacağına inandığı kitabının yakında basım aşamasına geleceğini söylüyor. Buradan sağlayacağı tüm gelirleri kültür evlerine harcayacağını belirten Dr. Feraye Sünev, bu köylerden yetişecek ve topluma hizmet edecek her gencin kendisi için ayrı bİr mutluluk olacağını söylüyor.
Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen ise Dr. Sünev’in köye geldiği andan itibaren insanlarla kurduğu iletişimin mükemmel olduğunu belirtti. Şen, Kültür Evi’ne öncülük eden Dr. Sünev’in isminin verildiğini belirtirken, “Kendisi Kaynaklar Köyü’nün fahri hemşerisi artık. Kültür Evi’ni de yıl boyunca tüm etkinliklerimizde kullanacağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası