Ege Postası
Geri

Kazalarda ölen bisikletliler için pedal çevrildi

İZMİR'de, bisiklet kullanırken trafik kazalarında hayatını kaybedenler anısına eylem düzenlendi.
Kazalarda ölen bisikletliler için pedal çevrildi
Haberler / İzmir
28 Temmuz 2013 Pazar 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ankara Angora Bulvarı üzerinde bisikletiyle yol alırken bir aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeden ODTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş (22) ile kazalarda hayatını kaybeden diğer bisiklet kullanıcıları anısına saat 20.00'de eylem düzenlendi. Talatpaşa Bulvarı üzerinde toplanan yaklaşık 40 bisikletli, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde 'Bisiklete Saygı Turu' düzenleyip, pedal çevirdi. Ellerinde 'Trafikte biz de varız, Yollar sahibinin malı değil' yazılı dövizler taşıyan grup, daha sonra yol ortasında bisikletlerini bırakarak yaşamını yitirenleri anmak amacıyla yere yattı. Üzerlerinde ölen kişilerin haberlerinin bulunduğu gazete kağıtlarını örten topluluk, bir süre hareketsiz kaldı.



Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde basın açıklaması yapan grup, bisiklet sürücülerinin de trafikte yerinin olduğunu ve motorlu taşıt sürücülerinin daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Grup adına konuşma yapan grup sözcüsü, "Bireysel motorlu taşıtlar kentlerimizi, hayat alanlarımızı, çevremizi her geçen gün yaşanmaz hale getiriyor. Tüm bunlara direnen başka bir kent hayatı isteyen bisikletliler saygı görmüyor" dedi.

En son ODTÜ'lü öğrenci Meril Çiğdem Durmuş'un bisiklet kazasında hayatını kaybettiğini belirten bisikletli grup, kazalara artık yeter derken, hep beraber 'Durma Hayata Pedal At' adlı şarkıyı seslendirdi. Basın açıklamasının ardından grup, sesizce dağıldı. (DHA)


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası