Ege Postası
Geri

Kentin ortasına çöp tesisi kurdular

Son günlerde İzmir gündeminin bir numaralı sorunu hale gelen ve adeta kangrene dönen Yamanlar Katı Atık Tesisi'yle ilgili tartışmalar aralıksız devam ederken, hurdacılar ve çöp toplayıcıları kentin göbeğinde çöp tesisi kurdu. İkiçeşmelik'in ara sokaklarını topladıkları çöpler için kaçak yolla dönüşüm ve transfer tesisine çeviren onlarca hurdacı, kurallara aldırış etmeksizin halk ve çevre sağlığını tehlikeye atmaya devam ediyor. Yamanlar'ı bırak, İkiçeşmelik'e bak!
Kentin ortasına çöp tesisi kurdular
Haberler / İzmir
20 Ağustos 2015 Perşembe 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in tarihi semtlerinden Agora ve İkiçeşmelik'te göstere göstere çöp tesisi kuruldu. Kentin kimliğini yansıtan en önemli noktalar arasında yer alan İkiçeşmelik bölgesindeki ara sokakları mesken tutan çöp toplayıcıları, geri dönüşüm amacıyla alana taşıdıkları binlerce ton atıkla birlikte çevreye tehlike saçmaya devam ediyor.

 

 
KENTİN GÖBEĞİNDE TEHLİKE SAÇIYOR
İzmir'in bitmek bilmeyen çöp sorunu ve Harmandalı'da yaşanan çilenin yanı sıra, yeni katı atık tesisinin kurulacağı Yamanlar bölgesiyle ilgili tartışmalar tam gaz devam ederken, kentin göbeğinde yaşanan manzaralar görenleri hayrete düşürdü. Aralarında Suriyeli mültecilerin de yer aldığı onlarca çöp toplayıcısı, İzmir'e gelen yabancı turistlerin ilk durağı olan Agora'nın hemen yanı başında bulunan İkiçeşmelik sokaklarını esir aldı.
 
TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ!
Hem çevre, hem de halk sağlığına aldırış etmeden, boş binalardan kalan enkazın üzerine kurdukları geri dönüşüm tesisinde günlük topladıkları çöpleri istifleyen hurdacılar ve çöp toplayıcıları mahalleye tehlike saçıyor. Günde tonlarca atığın toplandığı sokak araları yaz sıcaklarıyla birlikte etrafa kötü koku yaymaya başlarken, halkın onca şikayetine karşın hurdacılar bölgede özerkliğini ilan etti. Tüm kurallara aykırı olmasına karşın ortaya çıkan manzarayla ilgili olarak hiçbir kurumun ses çıkarmadığı ve yaşanan duruma kayıtsız kaldığı gözlenirken, çöplüğe dönen sokakların bu hali ise büyük tepki topladı. Turistlerin önünden geçmeye dahi korktukları tarihi sokakların bu durumu nedeniyle İzmir adeta dünya aleme rezil oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası