Ege Postası
Geri

İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde 'yeşil' ayrıntı

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açılan Merkez Bankası'ndaki çalışma ofisinde yaşanan son manzaralar yine tepki çekti. Merkez Bankası tabelasının indirilerek yerine Başbakanlık levhasının asıldığı bina önünde bulunan yeşil örtü ve bitkiler görüş açısını kapattığı ve güvenlik zaafiyeti yarattığı gerekçesiyle ortadan kaldırıldı. İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde 'yeşil' ayrıntı
İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde 'yeşil' ayrıntı
Haberler / İzmir
20 Ağustos 2015 Perşembe 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Açıldığı günden bu yana tadilat çalışmaları aralıksız devam eden ve kapısında onlarca çevik kuvvet polisinin gece gündüz nöbet tuttuğu Başbakanlık Ofisi'nde alınan güvenlik önlemleri de yetersiz geldi. Merkez Bankası'na ait binanın önünde yer alan yeşil doku ve tel örgülerde bulunan bitkilerin tamamı binanın görüşünü engellediği gerekçesiyle kaldırıldı.

 BAHÇESİNDEKİ YEŞİL DOKU BİR GECE ANSIZIN YOK OLDU

Haftalardır devam eden tadilat çalışmaları son aşamaya gelirken, Merkez Bankası önünde bu sefer de yeşil alan ve dış cephe düzenlemeleri başladı. Ancak yürütülen faaliyetler kapsamında kuruma ait bina çevresindeki tel örgüler ve dış kapıların önünde bulunan yeşil dokunun tamamı kesildi. Kent merkezini kullanan binlerce vatandaşın her gün gelip geçtiği güzergah üzerinde yaşanan son durum dikkatlerden kaçmadı. Güvenlik gerekçesiyle alındığı öğrenilen önlemler çerçevesinde çalı, süs bitkileri, ve bazı ağaçlar da yaşanan durumdan nasibini aldı.

ÜÇ AYDIR BİTMEYEN TADİLAT

Hükümetin İzmir'e yönelik yatırımları arasında gösterilen ofisin açılışının üzerinden iki ayı aşkın süre geçmesine karşın kurumda somut bir proje üretilemedi ve sadece tadilatına binlerce lira harcanan Başbakanlık Ofisi toplantı salonu olmaktan öteye geçemedi. Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı açılış töreni haricinde sadece iki adet geniş katılımlı toplantıya ev sahipliği yapan Merkez Bankası'nın dördüncü katındaki ofisin İzmir'e getirdiği fayda vatandaşlar arasında tartışma konusu oldu. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun liderliğinde gerçekleşecek geniş katılımlı koordinasyon zirvesi de devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle iptal edilmiş, toplantı yeri de Zeytincilik Enstitüsü olarak değiştirilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası