Ege Postası
Geri

Kentsel dönüşüm eşiğindeki ilçeye müteahhit çıkarması

İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır ve 12 ilçeden gelen müteahhit dernekleri temsilcileri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret etti. Ziyarette kentsel dönüşüm konusu gündeme geldi ve kurumlar arası işbirliğinin kentsel dönüşümde Karabağlar’a fayda sağlayacağına vurgu yapıldı. Büyük bir alanın kentsel dönüşüme tabi olduğu Karabağlar’da ve Türkiye’de inşaat sektörünün çok önemli olduğunu belirten Başkan Selvitopu, sektörün önemli dinamikleri olan müteahhitlerle ortak hareket edeceklerinin mesajını verdi.
Kentsel dönüşüm eşiğindeki ilçeye müteahhit çıkarması
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Kasım 2014 Cumartesi 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Selvitopu , “Kentsel dönüşümde müteahhitlerin çok önemli görevleri olacak. Biz ilçemizde dönüşümü gerçekleştirirken bu sektörün gücünden mutlaka yararlanmalıyız. Karabağlar’ı yeni ve düzenli bir yapıya kavuşturmak en önemli amacımız. Bunu gerçekleştirirken sektörün dinamikleriyle ortak hareket edeceğiz.” Dedi.
 
İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır ve 12 ilçenin müteahhit dernekleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Selvitopu ziyarette inşaat sektörünün ve müteahhitlik mesleğinin Türkiye’de ve özellikle büyük bir bölümünün dönüşüme uğrayacağı Karabağlar’da çok önemli olduğuna değinerek, yerel yönetimlerle sektörün işbirliğine vurgu yaptı.
 
Karabağlar’da yeni ve planlı bir kent oluşturmayı hedeflediklerini de söyleyen Selvitopu, “İlçenin var olan sorunlarını çözerek eksiklerini toparlamaya çalışıyoruz. Daha sonra da ilçemizi planlı bir hale getireceğiz. Amacımız Karabağlar’da yeni ve düzenli bir kent yaratmak. Bunu yaparken de çeşitli dinamiklerin önünü açmalıyız. İlçemizde dönüşümü gerçekleştirirken işbirliği içinde çalışmayı istiyoruz. Türkiye ekonomisini sürükleyen en önemli sektörlerden biri inşaat sektörü.  Karabağlar’da inşaat sektörünün yapacağı çok iş var. Çünkü Karabağlar dönüşüme, değişime çok ihtiyaç duyan bir bölge. Biz de bütün planlarımızı ilçemizin dönüşümüne, gelişimine yönelik yapıyoruz. Ulaşım, alt yapı gibi çeşitli sorunlar var. Mevcut planları elden geçiriyoruz.” Dedi.
 
Kentsel dönüşümde müteahhitler çok önemli
Kentsel dönüşüm projelerinin halkın yararına olması gerektiğini ve siyasi davranılmaması gerektiğini savunan Başkan Selvitopu, halka zarar verecek projelerin de karşısında duracaklarını ifade etti. Selvitopu, “ “Müteahhitlerin kentsel dönüşümde çok önemli görevler alacağını düşünüyorum. Biz ilçemiz için çok önemli olan dönüşüm sürecinde bu sektörün gücünden yararlanmalıyız.  Dönüşüm sürecine projelerinizle, insana dönük çalışmalarınızla katkı koyabilirsiniz. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hazırlanan çalışmalar doğruysa, halk tarafından onaylanıyorsa, insanlara zarar vermiyorsa biz projeleri sonuna kadar destekleriz. Bu konuda hiçbir zaman siyasi davranmayız ve siyasetin de alet edilmesini doğru bulmayız.” Diye konuştu.
 
“Selvitopu kentsel dönüşüm konusuna çok birikimli”
İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır Başkan Selvitopu’nun kentsel dönüşüm ve yapılanma konusunda İzmir’de çok önemli bir isim olduğunu, İzmir’in tüm yapılarını bildiğini söyleyerek mentsel dönüşüm konusunda Karabağlar’ın çok şanslı olduğunu söyledi. Karabağlar’da gerçekleştirilecek çalışmalarda Karabağlar Belediyesiyle işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacaklarını da belirten Nasır, “Ben sizin kentsel dönüşüm konusunda çok bilgili bir insan olduğunuzu biliyorum ve bu konuda size çok güveniyorum. Ayrıca ilk kez bir belediye başkanının ilçemi bütünüyle planlıyorum dediğini duydum ve çok memnun oldum. Biz çalışmalarınızda sizin yanınızdayız. Yerel yönetim temsilcisi olarak sizinle çalışmaktan ben ve diğer müteahhit arkadaşlarımız mutluluk duyacaktır.” Dedi.
 
İzmir Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır ayrıca,  federasyon yapısıyla ve kuruluş amacıyla ilgili Başkan Selvitopu’na bilgi verdi. Nasır, müteahhitlik sektörünün daha disiplinli ve kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çalışmalar yaptıklarını müteahhitler birliği oluşturmaya yönelik çalışmalarını ilgili bakanlığa sunduklarını belirtti.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası