Ege Postası
Geri

Kıbrıslı gaziler silah arkadaşlarıyla 39 yıl sonra buluştu

Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev yapan ve isimlerine mücahit komutan adı verilen 20 komutan, Çorum'a 5 günlük gezi düzenleyerek 39 yıl önce aynı cephede savaştıkları silah arkadaşlarıyla bir araya geldi. Çorum Belediyesi tarafından...
Kıbrıslı gaziler silah arkadaşlarıyla 39 yıl sonra buluştu
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev yapan ve isimlerine mücahit komutan adı verilen 20 komutan, Çorum'a 5 günlük gezi düzenleyerek 39 yıl önce aynı cephede savaştıkları silah arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen gezi çerçevesinde bir araya gelen gaziler ve komutanlar, eski günleri yad etti ve hasret giderdi. Velipaşa Konağı'nda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Çorumlu gazilerle bir araya gelen komutanlar, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada konuşma yapan Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Çorum'a ikinci defa gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ''Çorum'u artık kendi evimiz gibi görüyoruz. Türk halkına ve Çorum halkına bize gösterdikleri yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum. Kıbrıslı mücahit komutanlar ile burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum.'' dedi.

Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş ise Çorum'a vefa gezisi düzenlediklerini belirterek, ''1974 yılında Çorumlu gazilerle Kıbrıs'ın barışı ve bağımsızlığı için omuz omuza mücadele ettiğimiz gazilerimizle birlikte olmaktan mutluyuz. Türk halkının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne verdiği desteği unutmak mümkün değil.'' diye konuştu. Silah arkadaşlarıyla yıllar sonra yeniden bir araya gelmekten onur duyduklarını ifade eden Ergüneş, Kıbrıs için mücadele edenleri bir araya getirenlere teşekkür etti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise aradan geçen uzun yıllara rağmen Kıbrıs anılarının asla unutulmadığını vurguladı. ''Gönüller bir olunca uzaklar yakın olurmuş'' diyen Külcü O dönemi yaşamış büyükleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası