Ege Postası
Geri

Kırgızistan’da aynı aileden 4 kişi öldürüldü

Kırgızistan’da ülkenin güneyinde Özbekistan ve Tacikistan’a sınır Batken vilayetinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin aynı aileden 4 kişiyi öldürdü. Kırgızistan İçişleri Bakanlığı, olayın Batken vilayetine bağlı Karabulak...
Kırgızistan’da aynı aileden 4 kişi öldürüldü
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 17:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırgızistan’da ülkenin güneyinde Özbekistan ve Tacikistan’a sınır Batken vilayetinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin aynı aileden 4 kişiyi öldürdü.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı, olayın Batken vilayetine bağlı Karabulak köyünde dün gece yaşandığını açıkladı. Provokatif olduğu tahmin edilen olayda aynı aileden 4 kişi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce otomatik silahla öldürüldü. Aile reisi 54 yaşındaki Tacıbay Eraliyev ise olaydan ağır yaralı olarak kurtuldu. Kırgızistan’da şok etkisi yapan olayda aile reisi Eraliyev’in 52 yaşındaki eşi, 27 yaşındaki oğlu, 25 yaşındaki gelini ile 1 yaşındaki torunu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay esnasında evde olduğu belirlenen 3 yaşındaki bir diğer kız çocuğu ise yara almadan kurtuldu.

Olay üzerine harekete geçen Kırgızistan İçişleri Bakanlığı ilgilileri, aile katliamını kapsamlı şekilde araştırmaya başladı. Saldırının kim veya kimler tarafından ne maksatla yapıldığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. Katliamın yapıldığı köye ek güvenlik ekipleri gönderilirken, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Kırgız medyasında yer alan haberlerde, Özbekistan sınırına 30 ve Tacikistan sınırına da 100 kilometrelik bir mesafede yaşanan olayın, provokatif ve bölgede etnik çatşma çıkarmaya yönelik olduğu tahminleri dile getirildi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Batken vilayetinde görüldüğü iddia edilen 5-6 paraşütçünün arandığı bir sırada bu olayın yaşanması tedirginliği daha da artırdı.

Öte yandan geçtiğimiz ağustos ayında da Tacikistan'ın Kırgızistan sınırına yakın Surh köyünde 5 kişilik bir Tacik aile silahlı saldırıda öldürülmüştü. Olayla ilgili resmi açıklamada, olayın aileler arası anlaşmazlık sonucu yaşandığı kaydedilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası