Ege Postası
Geri

Kırmızı ışıkta 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl hapis

Adana’da kırmızı ışıkta duran araca çarparak, 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan sürlücüye 5 yıl hapis cezası verildi.Adana istikametine giden Abdullah Çelik yönetimindeki 80 FU 861 plakalı cip, 5 Mayısta Kürkçüler...
Kırmızı ışıkta 2 kişinin ölümüne neden olan sürücüye 5 yıl hapis
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana’da kırmızı ışıkta duran araca çarparak, 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan sürlücüye 5 yıl hapis cezası verildi.

Adana istikametine giden Abdullah Çelik yönetimindeki 80 FU 861 plakalı cip, 5 Mayısta Kürkçüler Cezaevi kavşağında kırmızı ışıkta duran 22 yaşındaki Yakup Sümer yönetimindeki 63 US 185 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada sürücü Sümer ile otomobildeki tarım işçisi 35 yaşındaki Zübeyde Çelik yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Kazadan sonra tutuklanan Abdullah Çelik, yargılandığı Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Daha önceki savunmasını tekrarlayan Çelik, güneşin gözünü aldığını, bu yüzden de araçları hareket ediyormuş gibi gördüğünü söyledi. Işığı son anda fark ettiğini belirten Çelik, “Frene bastım. Fren çok sertti ve tutmadı, kaza oldu. Hızım 100 kilometre civarındaydı. Bir anda oldu.” dedi. Mahkeme heyeti, taksirle ölüme neden olan sanığı önce 6 yıl hapisle cezalandırdı. Sanığın duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak ceza 5 yıla indirildi. Çelik’in 3 yıl süre ile ehliyetinin geri alınması da kararlaştırıldı. Tahliye edilen Çelik, karar kesinleşirse kalan cezasını çekmek için cezaevine gönderilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası