Ege Postası
Geri

Kızılay Karamürsel Şubesi evlere yemek götürecek

Türk Kızılayı Karamürsel Şubesi yedi yıldır ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek veriyor. Yakında bir araç almayı planlayan şube, ihtiyaç sahibi hasta ve yaşlıların yemeklerini evlerine götürecek.Türk Kızılayı'nın Türkiye genelinde aşevi...
Kızılay Karamürsel Şubesi evlere yemek götürecek
Haberler / Genel
13 Temmuz 2013 Cumartesi 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Kızılayı Karamürsel Şubesi yedi yıldır ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek veriyor. Yakında bir araç almayı planlayan şube, ihtiyaç sahibi hasta ve yaşlıların yemeklerini evlerine götürecek.

Türk Kızılayı'nın Türkiye genelinde aşevi olarak da hizmet veren sekiz şubesinden biri Karamürsel’de bulunuyor. Kızılay Karamürsel Şube Başkanı Yusuf Alemdar, 2007'den beri pazar günleri hariç her gün sıcak yemek çıkardıklarını söyledi. Alemdar, ihtiyaç sahibi olarak tespit ettikleri ailelere öğle ve akşam yemeği ekmeğiyle beraber bir ailede kaç kişi varsa o kadar kişinin yemek alıp evlerine götüreceğini, evlerinde yemeklerini yiyeceklerini ifade etti. Alemdar, "Bu şekilde yemek alan kişi sayısı kışın 120 kişi oluyor, yazın şu anda 86 kişiye veriyoruz. Bunun yanında erzak kolileri geliyor onları dağıtıyoruz." dedi.

GÜNLÜK 250-300 KİŞİLİK İFTAR

Günlük 250-300 kişilik iftar verdiklerini söyleyen Alemdar, "Ramazan ayında 30 gün iftar veriyoruz. İftarda Ramazan harici yemek verdiğimiz insanlar dışında iftarda evine yetişemeyen herkes iftar için gelebiliyor. İftarlar için sponsorlarımız var, her gün iki kişi sponsor olarak bize yardım ediyor, her sponsordan 500 lira para yardımı alıyoruz." şeklinde bilgi verdi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN EVLERİNE ARABAYLA YEMEK

Kızılay Karamürsel Şube Başkanı Yusuf Alemdar, Ramazan ayından sonra bir araç alacaklarını ve ihtiyaç sahibi olup yemek almaya gelemeyen yaşlı, felçli hasta vatandaşların yemeklerini evlerine götüreceklerini söyledi.

Kendilerine müracaat ederek ev eşyası sıkıntısı olan vatandaşlara da imkanlar ölçüsünde yardım ettiklerini anlatan Yusuf Alemdar, önümüzdeki sene bir aksilik olmazsa öğrencilere kırk civarında öğrenciye 50'şer lira burs vermeyi planladıklarını söyledi.

Değişik aktiviteleri olduğunu da belirten Alemdar, Kızılay’ın gençlik kamplarına bu sene ilk defa öğrenci götürdüklerini, kampa giden öğrencilerin kamptan çok memnun olarak döndüklerini, her birinin Kızılay gönüllüsü olduklarını ifade etti. Alemdar, bu sene Bursa ve Çanakkale’ye gezi turları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası