Ege Postası
Geri

Kocaoğlu: Boş atıp dolu tutmaya çalışıyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kiraz Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olarak hayata geçen Çok Amaçlı Hizmet Binası’nın temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde basında da geniş yer bulan ve Eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın görevden alınması ile ilgili olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından kendisine soruşturtma açılacağı ve başkanlığının düşeceği yönündeki iddialara sert yanıt verdi. Kocaoğlu, “Boş atıp dolu tutmaya çalışıyorlar. Ben bu makama onurumla, şerefimle hizmet verdim. Ayıptır, yazıktır, günahtır” diyerek kendisi hakkındaki iddiaların adaylığı önüne set çekilmek için kasıtlı olarak propaganda malzemesi yapıldığını belirtti.
Kocaoğlu: Boş atıp dolu tutmaya çalışıyorlar
Haberler / Yerel Politika
20 Aralık 2013 Cuma 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz ilçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz’ın yanı sıra, CHP il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

HIZIR GERİ Mİ DÖNÜYOR-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

  “BELEDİYECİLİK ARTIK KALDIRIM YAPMAK DEĞİL”

Kiraz halkının yoğun ilgi ile karşıladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşlardan gelen “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları eşliğinde başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Yeni yasa ile 9 ilçe İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil oldu. Şu anda 30 ilçeye çalışma götürüyoruz. Bu süreçte hizmette en tecrübeli belediye biziz. Önce acil işleri yapıyoruz ve ilçe belediyelerimizin ekonomik sıkıntılardan dolayı yapamadığı işler için harekete geçiyoruz. Yerelde kalkınmayı sağlamak, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Tire’yi kalkındırmak… Hedef, amaç, İzmir’i tümden kalkındırmak. Belediyecilik eskisi gibi yol yapmak, kaldırım yapmak değil. Belediye başkanları artık, kentin vizyonuna, kentlinin ihtiyaçlarına, kentin kalkınmasına yönelik birçok proje yapmalı ve hayata geçirmeli. Biz o desteği vermek zorundayız. Kirazlının derdini Kiraz Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı biliyor. “Seçim öncesinde göz boyuyor” diyebilirler. O zaman Bayındır’a bakacaksınız. Tek muhalefet belediye orada. Bayındır’ı kalkındırmak için yaptıklarımıza bakacaksınız. 10 sene evvelki ekonomik durumu ile bugünkü durumuna bakacaksınız, karşılaştıracaksınız. Çiçekçilik için yaptıklarımıza bakacaksınız. Tire’de süte ve üreticiye sağladığımız desteklerimize bakacaksınız. Kalkınma için neler yapacağımızı oralara bakarak ölçeceksiniz, değerlendireceksiniz. Biz Kiraz’ı da kalkındıracağız.Ben size yol, kaldırım sözü değil, kalkındırma sözü veriyorum. Kirazlının lokmasını büyütme sözü veriyorum.”


“BELEDİYENİN KREDİ NOTU HAZİNEDEN BİLE YÜKSEK”

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bizim hizmette siyaset ile işimiz yok. Tüm hemşerilerimize aynı nazardan bakıyoruz ve bakmaya da devam edeceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde uluslararası finans kurumları tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunun yükseltilmesini ise şöyle yorumladı; “Türkiye’ye örnek olacak işler yapmak zorundayız. Biz belediyecilikte çıtayı yukarı çektik. Artık kalkındırma sözü veriyoruz. Buraya namuslu bir çiftçi, namuslu bir esnaf gibi geldim. Borç bizim namusumuzdur deyip geldim ve, Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu ödedik ve mali yapısını kuvvetlendirdik. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazineden 5-6 puan daha yukarıda uluslararası finans kredi notu var. Bu gücü getiriyor. Bu olanağı arttırıyor. Bu size kapıların açılmasını, yatırım olanaklarının da artmasını beraberinde getiriyor. Gerektiğinde, büyük projelerimiz için uluslararası piyasadan hem uzun vadeli, hem de ucuz ve hazine garantisiz para bulma imkanı getiriyor” dedi.

“BOŞ ATIP DOLU TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Başkan Kocaoğlu, görevden alınan Eski Genel Sekreter Ersu Hızır ile ilgili basında yer alan haberler ile ilgili olarak, Bir süre önce “Aziz Kocaoğlu’nun mahkemesi var, belediye başkanı yapmayalım” dediler.

2 Mayıs 2011’den beri uğraşıyoruz. Bu işlerlin fos olduğu anlaşıldı. Biz yüzümüz ak, kentimizde dolanıyoruz. İtibarımızı kaybetmedik, tam tersine itibar kazandık. Kimse inanmadı, ama böyle bir şey yaşadık. Tabii ki aklanarak, tabii ki beraat ederek kurtulacağız. Önce içeride dediler ki, “Kocaoğlu bu mahkemede ceza alırsa, belediye başkansız kalır, bunu kökten keselim” dediler. “Belediye başkanı yapmayalım” dediler. Şimdi de, “Genel sekreteri görevden almış, mahkemeye verilmiş, İçişleri Bakanlığı ceza verirse, böyle bir şey olursa belediye başkanlığı düşer…” diyorlar. Şimdi de bu propagandayı yayıyorlar. Bizim böyle bir konumuz yok. Yok, yok, yok… “Göreve başlattırmamak” diye bir şey yok. Böyle bir yargı kararı yok. Boş atıp dolu tutmaya ve ortalığı bulandırmaya, Genel Merkez’dekilerin de kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Hangi görevde olursam olayım, 10 senedir bu ülkeyi kuran CHP’nin, Ulu Önder’imizin bize en büyük mirasının, bir numaralı kamu koltuğuna şerefimle, onurumla hizmet ettim. İzmir’de yaşayan bir insana bundan büyük onur olamaz. Ben bu onurla hayatımın sonuna kadar CHP’nin ve İzmirli hemşerilerimizin neferi olmaya devam edeceğim. Ama, yazıktır, günahtır, ayıptır. Bir insana, Anadolu insanına, Ege  insanına bu uymaz. Bunlar yanlış işler. Herkes yanlıştan dönecektir, dönmek zorundadır” dedi ve “Siyaset yapmak bir sevdadır. Hizmet için, insan için, ülke için yapılır” diye konuştu.


“BENİM 10 LİRA YATIRIM YAPTIĞIM YERDE…”

Başkan Kocaoğlu, sözlerinin sonunda İl Özel İdaresi’ne ait mal varlıklarının paylaşımına değinerek şunları kaydetti; “11 yılda merkezi hükümet İzmir’e 5 milyar 300 milyon TL yatırım yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 9 yılda 5 milyar 600 milyon TL yatırım yaptı. Yatırımda, kaynakta, kesinlikle ve kesinlikle Büyükşehir belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kıyaslanmaz. Benim 10 lira yatırım yaptığım yerde onların en az 200 lira yapması lazım. Şimdi, kalkmış hizmet diyorlar. “Oy ver, hizmet yapalım” diyorlar. Biz de diyoruz ki, biz yatırımımızı yapıyoruz, gerisi size kalmış. Biz de diyoruz ki, siz önce şu yatırımlarınızı yapın. Biz namusumuzla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Başta İl Özel İdaresi malları olmak üzere, diğer kamu mallarının sağa sola peşkeş çekilmemesi, ham yapılmaması için  mücadele etmek zorundayız. Sizlerden de manevi destek ve hayır duası bekliyorum.”

“KÖŞEYİ DÖNMEK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN”

Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ise hizmetlerinden ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Biz çalışmalarımızı insan odaklı yaptık, hep insana dokunarak iş yaptık. Biz göreve geldiğimizde vatandaşlarımız sokaklarda gezemiyordu. Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları ile ilçemiz büyük oranda rahatladı. Biz kendi yağı ile, kendi tuzu ile kavrulan bir belediyeyiz. Ne zaman kendisine gitsek, Aziz Başkan’ımız bize hep yardımcı oldu. Ben politika yaparken hep halka beraber oldum. Vatandaşımızı hiçbir zaman ötekileştirmedim. Kimseye verdiği oya göre hizmet götürmedim. “Eşit hizmet, eşit davranış” dedim. Benim vicdanım rahat. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile birlikte, 2,5 aydır mevut hükümetin on senede yapamadığı asfaltı yaptık. Köyleri geziyorum, İl Özel idare’nin yaptığı yolları görüyorum… Sadece mıcır dökmüşler. Vatandaşlar yazıklar olsun diyor. “Bizim vergilerimiz nereye gidiyor'” diye soruyorlar. Büyükşehir’in yaptığı asfalt on kat daha iyi. Kahvelerde vatandaşlar, “Aziz Başkan sağ olduğu müddetçe ona oy vereceğim” diyor. Köylümüz hizmete susamış. Hizmet gittiğinde gözlerinin içi gülüyor. Siyaset hizmet için yapılır, köşeyi dönmek için değil. Halktan güçlü kimse yoktur. Bizim dünya görüşümüzde, halkçı belediyecilik anlayışımızda kesinlikte sahtekarlık yoktur. İzmir’de iyi ki Aziz Kocaoğlu var. Bizim, köylerimizin tüm isteklerini yerine getiriyor. Bundan sonra birlikte daha güzel hizmetler üreteceğiz” diye konuştu.  

TESİS 1 MİLYON 500 BİN TL’YE MAL OLACAK

Temeli atılan Çok Amaçlı Hizmet Binası’nda 120 kişilik nikah ve konferans salonu, 2 adet cep sinema salonu, 850 metrekarelik düğün salonu, 14 iş yeri, 3300 metrekarelik alanda belediye hizmet binası, 2 bin metrekarelik modern donanımlı park olacak. Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarına dahil olan ilçelerde yatırımlarını hızla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak projenin yüzde 85 olan 1 milyon 300 bin TL’lik kısmını karşılayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası