Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan güven çıkışı

Gaziemir İtfaiye Binası’nın açılışını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği son notlardaki yükselişe dikkat çekerek, “Kenti kalkındırmanın, kente layık olmanın birinci şartı güvenden geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapılan tüm kamuoyu yoklamasında güven anlamında birinci geliyor" dedi.
Kocaoğlu'ndan güven çıkışı
Haberler / İzmir
13 Aralık 2014 Cumartesi 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gaziemir’de gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, siyasi parti temsilcileri,  mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
“YERİNDE HİZMET” HAMLESİ BAŞLIYOR
Tesisin açılışlını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2004 yılında göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi sınırları 110 bin hektardı. 2 milyon 700 bin civarı bir nüfusa hizmet ediyordu. Sonra 10 ilçe daha bağlandı ve  bu sayı 5 katına çıktı. Oralarda eksikleri tamamladık, altyapıyı yeniledik. Bu seçimlerden sonra sınırlarımız 650 hektar daha büyüyerek, 1 milyon 200 bin hektara ulaştı. Buralara da hizmet götürmek gerekiyor. Biz buralarda planlı, programlı olarak çalışmaya devam ediyoruz. Yeni bir organizasyon şemasına geçtik. 11 merkez ilçe hariç Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden konuşlandırıyoruz. Vatandaşa yerinde hizmeti getirmeye çalışıyor ve  yeni bir organizasyon şemasına geçiyoruz. İzmir yerelde kalkınma modeli ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente verdiği değerle kalkınmaya devam edecek” dedi.
 
KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR 19 BİN DOLAR’A ÇIKTI
Başkan Kocaoğlu konuşmasının devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılından bu yana ülkenin büyüme hızına göre Türkiye’nin büyüme hızından daha fazla aşama kaydettiğini belirterek kredi değerlendirme kuruluşlarının son verilerini açıkladı. İzmir’de kişi başına düşen yıllık milli gelirin 19 bin doların üzerinde olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ile Türkiye’de ilk ve tektir. Toros’taki itfaiye eğitim kampüsü de kurulduğu dönemde yine Türkiye’de ilk ve  tek konumundaydı” dedi ve itfaiye teşkilatına yapılan yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.   
 
“BİRİNCİ ŞART GÜVEN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerinin sonunda ürettikleri hizmetlere aynen devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Önümüzdeki 4 yılı aşkın sürede kentimizin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz. Hangi, siyasi partiden olursa olsun, nereden gelirse gelsin, etnik kökeni ne olursa olsun İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşa hakkını teslim ediyor. Kalkındırabilmenin birinci şartı, kentliye layık olabilmenin birinci şartı güvenden geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapılan tüm kamuoyu yoklamasında güven anlamında birinci geliyor.”
 
ŞENOL: SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRCEĞİZ
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, ilçeye sağladığı katkılarından ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sunarak, “35 yıldır konuşulan belediye binamızı da Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile tamamladık. Türkiye’nin ender kamu binalarından bir tanesi oldu. Büyükşehir Belediyesi ilçemizin gelişimini tetikledi. Fuar da bunun bir parçası oldu. Aktepe-Emrez’deki dönüşüm çalışmalarının da bir an önce başlamasını ümit ediyoruz. Başaracağız, söz verdiğimiz her şeyi yerine getireceğiz” dedi.
 
KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez de, “Belediyelerimizin vatandaşlarımıza sunduğu bunca hizmet arasında en önemlisi itfaiye hizmetidir. İlçemiz de bugün güzel bir tesis kazandı. Umarız ihtiyaç olmaz ama afetler yaşamın bir gerçeği. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımız adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası