Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan operasyon göndermesi

Ege Palas Oteli’nde düzenlenen Rotary Bölgeler Toplantısı’nda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 17 Aralık’ta başlayan ve aralarında bakanların çocuklarının da dahil olduğu ve toplamda 52 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuna göndermede bulunarak, “Bizim kutularda saklayacak paramız değil, itibarımız var” diye konuştu.
Kocaoğlu'ndan operasyon göndermesi
Haberler / Yerel Politika
19 Aralık 2013 Perşembe 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Rotary Kulübü tarafından Ege Palas Oteli’nde düzenlenen Rotary Bölgeler Toplantısı’na Konak, Gündoğdu, Salihli ve Efes Kulüplerinin başkanlarının yanı sıra, Roraty Bölge Başkanı Esat Kardıçalı, Erdoğan Tözge ve Burak Oğuz da katıldı. Toplantının onur konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşma ile etkinliğe damga vurdu.

HÜKÜMETE METRO ELEŞTİRİSİ

Kentlerin kalkınmasının yerel yönetimler yerine merkezi hükümet tarafından yapılmasının yanlış olacağını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Kocaoğlu, “Yukarıdan yapılan çalışmalarla eş, dost gibi yönlendirmeler olabiliyor. Bu nedenle zaman zaman kaynaklarımız heba oluyor. Öncelik kalkınmada yerel yönetimlerin olmalıdır” dedi. Bundan böyle metro çalışmalarının merkezi hükümet tarafından yapılacağını belirten Kocaoğlu, “Yeni düzenleme bu yönde. Bizde merkezi hükümete metroyu yapın dedik. Fakat hala bir gelişme yok. Onlar eğer yeni metro güzergahlarının çalışmasına başlamazsa o zaman biz yaparız” diye konuştu.

“HERKES ÇOMAK SOKUYOR”

EXPO oylaması sonrasında tartışılan bir diğer konu olan İncirlatı planlarına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bu bölgenin planlanması şart. Ama burası AVM veya konut alanı olarak planlanamaz; günahtır, kalbe saplanacak bir hançerdir. Sağlık konseptine uygun bir planlama yapılmalı. Bu konseptin içinde de AVM’nin işi olmaz. Yoksa burası ölü doğar. Fakat herkes İnciraltı’na bir çomak sokuyor. Biz İnciraltı’nın yanı sıra İzmir yarımadasının da stratejik kalkınma Planını İZKA ile hazırlıyoruz. Bu planlarda da yok yok. Ama hepsi çevreyi gözeterek yapılıyor. Kemeraltı’nı da 24 saat ayakta tutacak projeler hazırlıyoruz. Burayı ticari, sanat ve kültürel bir yaşama dönüştüreceğiz” dedi.



“35 PROJE”YE ATMASYON BENZETMESİ

Önümüzdeki dönemde de 5-6 baraj yapacaklarına vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, bu barajların bir kısmını içme suyu bir kısmını da yağmur suyunu tutma şeklinde hayata geçireceklerini kaydetti. Kocaoğlu, Hükümetin “35 İzmir 35 Proje”si ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bu projelerin büyük çoğunluğunun İzmir ile ilgisi bile yok. Örneğin Ankara-İzmir hızlı treni deniyor fakat tüm yatırım maliyeti İzmir’e yükleniyor ve size şu kadarlık yatırım yaptık deniyor. Böyle hesap olmaz. Sadece İzmir’e yüklersen yanlış yapılır. Zaten bu 35 proje, seçim zamanı sağdan soldan duyduklarını, gazetelerde okuduklarını madde madde yazarak ortaya çıktı. Fakat biz her zaman ayakları yere bsan projeler ürettik. 35 projenin adı büyük ama İzmir’e ne kazandıracağının açıklaması yok. Çoğu atmasyon olduğu için hayata geçmesi de çok zor.”

“BİZİM KADAR BAŞKA BELEDİYELERİ İNCELESELER…”

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından gerçekleşen soru cevap kısmı ise ilginç yorumlara sahne oldu. Rotary Üyesi ve CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Burak Oğuz’un 17 Aralık’ta İstanbul ve Ankara’da başlatılan yolsuzluk operasyonlarına göndermede bulunarak, “İş dünyası nasıl yatırım yapmalı, parasını neye yatırmalı. Yoksa ayakkabı kutularında mı saklamalı. Belediye parasını ne yapıyor, nasıl saklıyor'” şeklindeki sorusunu cevaplayan Kocaoğlu şunları kaydetti; “Allah’a şükür bizim kutularda saklayacak paramız yok ama itibarımız var. En önemlisi de budur. Özelleştirmenin, para yemenin sonu yok. Her İzmirli kentin değerlerine, malına sahip çıkmalı. Satarak gitmek, miras yemektir. Biz ise bu kentte postu deldirmeden çalışıyoruz ama üzerimizden silindirle geçiyorlar. Bize yapıla uygulamalar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir kurum yapılmadı. Artık mevzuat manyağı haline geldik. Bizim incelendiğimiz konularla ilgili başka belediyeleri inceleseler hepsi içeri girer.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası