Ege Postası
Geri

Kocaoğlu’ndan AK Partili Başkan’a: Pamuk eller cebe

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen Mayıs ayı 1‘inci meclis oturumunda muhalif AK Parti grubundan gelen yoğun eleştiriler damga vurdu. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun park ve yeşil alanlardaki sulama bedellerine indirim talep etmesine Kocaoğlu, “Aynı faturayı tüm belediyeler ve biz de ödüyoruz. Onca çevre yatırımı yapılıyor. Pamuk eller cebe” karşılığını verdi.
Kocaoğlu’ndan AK Partili Başkan’a: Pamuk eller cebe
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2014 Pazartesi 22:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı birinci meclis oturumuna katılan Başkan Aziz Kocaoğlu yine çok tartışılacak sözlerin altına imza attı. Mecliste muhalif AK Parti grubu tarafından yöneltilen eleştirilere sert tepki gösteren Kocaoğlu’nun “Sezar’ın hakkı Sezar’a” çıkışı güne damgasını vururken, yine AK Partili meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen “Aliağa ilçesi 90 dakika tek bilet uygulamasından faydalanamıyor. Yeni bir çalışma yapalım” önerisi de çevre ilçelerde dolmuşlarla ilgili benzer bir düzenleme yapıldığı gerekçesi ile CHP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Yaşananlar sonrasında CHP grubu ile AK Parti grubu arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, araya giren Başkan Kocaoğlu ise eleştirilere sert yanıt verdi.
 
90 DAKİKAYA KARŞILIK DOLMUŞ UYGULAMASI
Meclis açılışında Aliağa’nın “90 dakika tek bilet” uygulamasından yeteri kadar faydalanamadığını ve ilçeye yönelik yeni bir çalışma yapılmasını isteyen AK Parti’li meclis üyelerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Buca’da dolmuşlara yönelik bir pilot uygulama yapıyoruz. Aliağa’da, Bergama’da, Kınık’ta, Beydağ’da, aynı uygulamayı yaygınlaştırmak için hepsini masaya yatırıp, ESHOT ile, dolmuş çalıştıran M plakalı araçlarla, koopretifler ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Üzerinde çalıştığımız bir konu” dedi. Başkan Kocaoğlu tarafından meclis onayına sunulan önerge, CHP’li meclis üyelerinden gelen ret oyları sonrasında reddedildi.
 

KOCAOĞLU’NDAN FLAŞ ÇÖP ÇIKIŞI: AŞURE OLDU
İlçede toplanan çöplerin Halkapınar’da yer alan tesise taşınmasının belediyeye ek yük getirdiğini hatırlatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Katı Atık Transfer istasyonu projesinin hızlandırılmasını isteyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun eleştirilerine açıklama getiren Başkan Kocaoğlu, “Çöp transfer istasyonu ile ilgili olarak 5 yıldır Kemalpaşa’da uğraşıyoruz. Bunu yapmamak gibi ya da geciktirmek gibi bir durum söz konusu değil. Seve seve yapacağız. Bir Kemalpaşalı olarak bunu siz de biliyorsunuz. Yer bulunamadığız ve ister istemez belli tepkilerle çöp transfer istasyonu ile dönüşüm tesisi birbirine karıştırılıp aşure olduğu için geciktik. Ben siyaset yapmıyorum. Her başkan kendi yerinde çöp istemediğinden, Büyükşehir Belediyesi’nin de bir karış arazisi olmadığı için geciktik. Yapılacak, o bizim işimiz…” diye konuştu.
 

“HEPİNİZDEN FAZLA PARA ÖDÜYORUZ”
Oturumun devamında yeşil bir kent olma yolunda Büyükşehir Belediyesi’nden yardım isteyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun parklarda ve yeşil alanların bakımında kullanılan su ücretlerinde düzenleme talebine de yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU’ya tüm belediyelerin verdiğinin misli misli fazlasıyla ücret ödüyor. Büyükşehir Belediyesi tüm ilçe belediyelerinin toplamından fazla yeşil alana sahip.Biz de aynı tarifeden suluyoruz ve bedelini her ay İZSU’ya ödüyoruz. Bunu hep beraber ödeyeceğiz. Bu parayı olduğu gibi su şebekesinin yenilenmesi, arıtma yapılması, şebekelerin yenilenmesi, körfezin temizlenmesi ve çevre yatırımlarına harcıyoruz ve belirli standartlar içerisinde bu işi yapıyoruz. Bugüne kadar her belediyenin ödediği gibi Arif kardeşim, sen de ödeyeceksin… Pamuk eller cebe…”  dedi.
 
“ONAYLAMAMANIZ OTOBÜSLERİ KÖRFEZE ATMIYOR…”
Diğer yandan, oturumun sonunda Engelliler Haftası ile ilgili söz alan ve kendisinin de bir engelli annesi olduğunu hatırlatan AK Parti Bornova Meclis Üyesi Özen Kızılırmak’ın “Engellilere dönük yapılan çalışmaları yeterli bulmuyorum. Belediyede kaç engelli personel istihdam ediliyo? Belediye otobüslerinin kaç tanesi engelli kullanımına uygun'” sözlerine de sert tepki gösteren Aziz Kocağlu, “Engellilerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer ilçe belediyelerinin yaptıkları yetersizdir. Buna katılmamak mümkün değil. Ama engelli haftası etkinliklerini bir farkındalık yaratmak için düzenliyoruz. Engellilerle ilgili ne gibi çalışmalar yaptığımız malumunuz olmayabilir. Engelli çocuğu olan bir ebeveyn olarak sizin malumunuz olmayabilir ama engelli vatandaşlarımızın bu konuda bilgileri var. Engellilerin kullanabileceği 850 tane otobüsümüz vardır, sizin onaylamamanız bizim 850 otobüsümüzü körfeze atmıyor. İzmirli vatandaşlarımız bu otobüsleri kullanıyor. Samimi, iyi niyetli ve uzlaşıya açık olmak gerekiyor. Siyaseti de Sezar’ın hakkını Sezar’a vererek yapmak gerekiyor” diyerek eleştirilere yanıt verdi.
 
İZSU’YA 4 DARİE BAŞKANLIĞI DAHA EKLENDİ
Yerel seçimlerle  birlikte yürürlüğe giren bütünşehir yasası kapsamında sorumluluk sahası genişleyen ve görev ve sorumlulukları artan İZSU Genel Müdürlüğü’nün teşkilat yapısı bünyesinde, Su Arıtma Dairesi Başkanlığı, Su ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı olmak üzere 3 ayrı yeni daire kurulması ve yeni teşkilat şeması oluşturulmasına karar verildi. Diğer yandan, 10 Nisan 2014’te yayınlanan ve belediyelerin kadro artışına imkan veren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları Norm Kadro İlke Standartlarına Dair Yönetmelik Değişikliği” kapsamında İZSU’ya yaklaşık 500 personel daha alınmasına karar verildi. Buna göre, İZSU’nun 1384 olan memur kadrosunun 1786’ya, 692 olan daimi işçi kadrosunun da 893’e çıkartılmasına dair önerge meclis tarafından kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası