Ege Postası
Geri

Kocaoğlu’nun başvuru evrakları istendi

CHP Genel Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nün aday adaylığı başvurusunu yaptığı evrakların detaylarını il başkanlığından istedi. Bu durum, “CHP’nin İzmir’deki adayı Kocaoğlu oldu. Artık bu durum netleşti” yorumlarında beraberinde getirdi. Yarın (pazar) Parti Meclisi (PM) toplantısında İstanbul, Ankara ve İzmir’in büyükşehir adaylarının oylanması bekleniyor.
Kocaoğlu’nun başvuru evrakları istendi
Haberler / Yerel Politika
21 Aralık 2013 Cumartesi 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI-HABER SERVİSİ/ CHP’de nefesler tutuldu. Yarınki PM’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden talip olan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığının açıklanması beklenirken bugün ilginç bir gelişme yaşandı.

EVRAKLARI İSTENDİ

Geçtiğimiz hafta cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adaylığını açıkladığı sıralarda CHP İzmir İl Başkanlığı’na giden Başkan Kocaoğlu, aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Bugün sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le temasa geçerek, Kocaoğlu’nun aday adaylığı başvurusu için verdiği evrakların kendilerine fakslanmasını istedi. Bu durum, “Kocaoğlu’nun adaylığı artık netleşti” şeklinde yorumlandı.

KİMLER BAŞVURDU
Büyükşehir adayı olabilmek için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman resmen başvuruda bulunmuştu. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da adaylık için kulis yapmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı ABD ziyaretinde, “Kocaoğlu istediği sürece adayımızdır” açıklamasında bulunmuştu.

NE DEMİŞTİ
Kocaoğlu, aday adaylığı başvurusu sırasında şunları söylemişti:
“Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip herhangi bir günde şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı müteakip defalar paylaştım. Rakip Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı belli oldu. Ben kararımı zaten oluşturmuştum. Geldim, dosyayı aldım. Başvuruda bulundum”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası