Ege Postası
Geri

Kolesterolü düşüren cevizli dondurmaya yoğun ilgi

Samsun'un Terme ilçesinde yapılan cevizli dondurma kolesterol hastalarından yoğun ilgi görürken, sağlıklı yaşamaya çalışanların yaz mevsimi arasında gözde tercihleri arasında.Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmaya yoğun ilgi artarken,...
Kolesterolü düşüren cevizli dondurmaya yoğun ilgi
Haberler / Güncel
26 Mayıs 2013 Pazar 18:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun'un Terme ilçesinde yapılan cevizli dondurma kolesterol hastalarından yoğun ilgi görürken, sağlıklı yaşamaya çalışanların yaz mevsimi arasında gözde tercihleri arasında.

Havaların ısınmasıyla birlikte dondurmaya yoğun ilgi artarken, sağlığını düşünenlerin ilk tercihi ise cevizli dondurma. Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan dondurma, sıcakların artmasıyla küçük büyük herkesi cezbederken, Terme'de yapılan cevizli dondurmaya kolesterolü olan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kendi imalatları olan cevizli dondurmaya talep olduğunu belirten Mustafa Top, "Çevre il ve ilçelerden cevizli dondurmamızı sipariş eden birçok özel müşterimiz var. Dondurmanın imalatında kendi yöremizin ürünlerini seçerek damak tadına hitap etmeye çalışıyoruz. Uzun yıllardır bu sektörün içindeyim cevizi kullanarak dondurma yapmak farklı ve bize ait bir fikirdi. Yapılan araştırmalarımızda cevizli dondurmanın kolesterolü düşürdüğünü ve dengelediğini gördük, bu yüzden de ayrı bir talep oluştu.” dedi.

Büyük küçük herkes tarafından cevizli dondurmanın rahatça tüketilebileceğini belirten Top, “Diğer dondurmalar gibi fazla soğuk değildir. İçerisinde buzlanmaya neden olacak herhangi bir madde içermediği için hasta yapmaz. İçindeki ceviz, dondurmanın soğuğunu aldığı için boğaz ve mide üşütmesi gibi durumlar da olmamaktadır. Yenildiği zaman insana güzel bir keyif veren dondurmamızın ilgi görmesi bizi mutlu etmeye yetmektedir.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası