Ege Postası
Geri

Konak Tüneli'nde planlar inşaattan sonra geldi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Konak Tüneli planını İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun 'Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması' yönündeki görüşlerini dikkate almadan, Ankara’da onayladı. İzmir’de 1 Şubat’a askıya çıkan ve 2 Mart’a inecek plan itiraz veya dava sonucu iptal olmazsa, Konak Tüneli plansızlıktan kurtulacak.
Konak Tüneli'nde planlar inşaattan sonra geldi
Haberler / İzmir
20 Şubat 2013 Çarşamba 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 20 Eylül 2011’de AK Parti’nin '35 İzmir 35 Proje' uygulaması kapsamında temelini attığı, ancak plan süreci tamamlanmadığından, TMMOB’un 'Kaçak inşaat', 'Gecekondu' eleştirisinde bulunduğu Konak Tüneli, 17 ay sonra plana kavuşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nde plan süreçlerini tamamlayamayan Karayolları Genel Müdürlüğü çareyi Ankara’da buldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kazı işlemi yarıya yaklaşan Konak ile Yeşildere caddesini Kadifekale altından bağlayacak tünelin planını hazırladı. Planla ilgili görüş bildiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, özellikle Varyant’ta yer alan tarihi tescilli yapılar ve Arkeoloji Müzesi çevresindeki 2'nci derece arkeolojik alanlar nedeniyle koruma amaçlı imar planı yapılmasını istedi. Ayrıca, trafik ve kente etkileriyle ilgili çalışmaların ve jeolojik etüd eksikliklerinin giderilmesini istedi.

GÖRÜŞLER DİKKATE ALINMADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu görüşleri dikkate almadan hazırladığı planı onayladı. Koruma Amaçlı İmar Planı yapmadı. Onaylanan plan Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nde 1 Şubat’ta askıya çıktı. Plan kararlarında 'Karayolu ve tünel geçişi imalatı esnasında proje alanı ve yakın çevresinde kalan mevcut yapılar ve altyapı tesislerinin güvenliğini sağlayıcı önlemler, Karayolu Genel Müdürlüğü’nce alınacaktır' maddesi yer aldı. Buna karşın tünel çalışmaları sırasında altında çalışılan Kadriye Mahallesi’ndeki 30 evin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

İTİRAZ VE DAVA BEKLENİYOR

Konak Tüneli planları 2 Mart’ta askıdan inecek. İtirazlar bu süre içinde yapılacak. Daha önce tünellerle ilgili plan olmadığı için Koruma Kurulu kararına karşı dava açan Şehir Plancıları Odası bu kez de plana önce itiraz edecek. Oda Başkanı Nehir Yüksel, "Planla ilgili hazır bir raporumuz var. Askıdaki planı inceliyoruz. Pek değişiklik yok. Büyük olasılıkla itiraz edeceğiz" dedi. İtirazla ilgili sonuç alınmazsa Oda dava açacak. TMMOB’a bağlı meslek odalarının da bu sürece dahil olması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası