Ege Postası
Geri

Konak'ta kent gönüllüleri buluştu

Haziran ayı temasını ‘Kentte Gönüllü Var’ olarak belirleyen Konak Belediyesi, bu kapsamda ilk adımı kentteki gönüllü vatandaşları buluşturarak başladı.
Konak'ta kent gönüllüleri buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Haziran 2015 Çarşamba 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen ‘Kent Gönüllüleri Bir Arada’ adlı etkinliğe Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda kent gönüllüsü katıldı. 
KATILIMCILIK VURGUSU
Konak Belediyesi’nin Haziran ayı meclisinde oy birliğiyle kabul edilen ve Konak Kent Konseyi ile birlikte yürütülen ‘Kentte Gönüllü Var’ teması kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki olma özelliği taşıyan toplantı kentlilik ve gönüllülük olgularını içeren kısa film gösterimiyle başladı.  ‘Kent Gönüllüleri Bir Arada’ adlı toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kent gönüllülüğünün önemine değindi. Gönüllülük bilincinin gelişmesinde en önemli görevin Kent Konseyleri’ne düştüğünü dile getiren Başkan Pekdaş, “Kent Konseyleri bir kent için olmazsa olmazlardandır. Ancak belediyelerin arka bahçesi olmamalıdır. Yerel yönetimlerin yaptıklarını tanıtan değil, belediyelerin kentle ilgili aldıkları karalarının olgunlaşması sürecinde halkın katılımında bir köprü vazifesi gören organ olmalıdır. Kentte gönüllü katılımı sağlamak için Kent Konseyleri’nin önemi büyüktür. Gönüllülük belediye çalışmaları için vazgeçilmezdir” dedi.

 ‘OYUNUZA SAHİP ÇIKIN’
Yaklaşan 7 Haziran seçimleri öncesi tüm seçmenleri oy kullanmaya çağıran Başkan Pekdaş, “Yurttaş olmanın, kentli olmanın, hemşeri olmanın en temel anlamı oyuna sahip çıkmaktır. Demokrasi için yaşıyorsak ve demokrasiyi yaşamak istiyorsak birinci basamak oy kullanmak, o oyun sayılmasını sağlamak ve oyun kaçırılmasını önlemektir. Bu ilk adımı atamadıktan sonra kentle ilgili söylediğimiz her şey boş kalır” diye konuştu. Pekdaş, bu amaçla yola çıkan ve kısa sürede on binlerce gönüllüye ulaşan ‘Oy ve Ötesi’ oluşumunu da kutladı. “Oy kullanma, oyuna sahip çıkma gönüllülüğünü ön plana çıkaralım” diyen Pekdaş, demokrasinin yaşam bulması için herkesi oyuna sahip çıkmaya çağırdı. Toplantı sonunda davetliler için kokteyl verildi.

‘TIKLAYIN GÖNÜLLÜ OLUN’
Konak Belediyesi ‘Kentte Gönüllü Var’ teması çerçevesinde Haziran ayı boyunca gönüllülük bilincini ön planda tutan bir dizi etkinlik düzenleyecek. Tema ile kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve kentte yaşayanların geleceklerine sahip çıkmaları hedefleniyor. Konak Kent Konseyi ile birlikte yürütülecek etkinlikler aracılığıyla gönüllülüğü özümsemiş, gönüllü yönetiminin önemini ve gönüllülüğün bir sorumluluk olduğunu fark edenler biraraya gelecek. Kent Gönüllüsü olmak isteyenler www.konakkentkonseyi.org internet sitesinden, ‘Gönüllü Başvuru Formu’nu doldurarak kent gönüllüsü olabilirler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası