Ege Postası
Geri

Konak'ta liste isyanı!

CHP’de ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi sonrasında yaşanan ikinci deprem olan belediye meclis üyeleri listesinde yaşanan kriz gün geçtikçe artıyor. Liste krizinin patlak verdiği Konak’ta, Belediye Başkan Adayı Sema Pektaş partisinin ilçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.
Konak'ta liste isyanı!
Haberler / Yerel Politika
19 Şubat 2014 Çarşamba 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP’de belediye meclis üyelikleri listesinde yaşanan siyasi kriz şiddetlenerek artıyor. Dün Konak İlçesinde yaşanan liste krizi sonrasında, ilçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na tepki gösteren birçok ilçe binasına akın ederek kendisini istifaya davet etti. Yaşanan liste krizi sonrasında artan tepkileri dindirmek anmacı ile ilçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Adayı Sema Pektaş, toplantıya katılan parti üyeleri ve ilçe yöneticilerinin protestosu üzerine programı yarıda keserek salondan ayrılırken, CHP’lilerin tepkisi sokağa taştı. İlçe yönetiminden toplam 13 kişinin istifa ettiğini ileri süren bir grup partili, İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun korsan liste hazırladığını ve örgütü hiçe saydığını belirterek kendisini istifaya davet etti.

PEKTAŞ BİRLİK OLMAYA ÇAĞIRDI AMA…

Toplantıda söz alan Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pektaş, “Gün birlik olma günü” diyerek partililere seslenirken, listeler nedeni ile oluşan gergin ortamının ve kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Ülke yönetimindeki hükümet ayakkabı kutularını, yolsuzlukları, bacanakları, milyon dolarları unutturmak için elinden geleni yapıyor. Ülkemizdeki karanlık gidişe dur demek zorundayız. Gün bir birlik olma günüdür. Hepimizin kırgınlıkları var, ama küskünlükleri bırakıp, birlik olmalı ve daha çok  çalışmalıyız. Zaman, kaynaşma zamanı. CHP bir kitle partisi. Bir değişim yaşıyoruz. Parti içinde grupların, farklı kanatların olması oldukça normal ve demokrasinin de gereğidir. Ben belediyenin gücünü siyasete alet etmeyeceğim. Siyaseti dizayn etmeyeceğimin sözünü sizlere veriyorum. 30 Mart’tan sonra yeni bir yönetim anlayışını hayata geçireceğime dair sizlere söz veriyorum.”

KARAMUSTAFAOĞLU’NU İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Pektaş konuşmasına devam ettiği sırada kendisine soru sormakta ısrar eden bir grup partili, söz alamayınca salonda tepkiler yükseldi ve gerginlik yaşanmaya başladı. Pektaş, bunun üzerine toplantıyı sonlandırarak salondan ayrılırken, listeler konusunda haksızlığa uğradığını iddia eden partililer “CHP’yi ne hale getirdiniz'”, “Listelere kimler, neden yazıldı'” şeklinde eleştirilerde bulundu. Diğer yandan, parti üyeleri, İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ilçe merkezine gelene kadar salonu terk etmeyeceğini belirtirken, gerginlik kapı önünde devam etti. Meclis üyeliği listesinde kendine yer bulmayan öfkeli aday adayları ilçe önünde yaptıkları açıklamada Karamustafaoğlu’nu istifaya çağırırken, “Bu parti kimsenin babasının çiftliği değil. Yanlış yapılıyor. Listeler oldu bittiye getirildi. Biz partiliyiz, kimsenin bizden fazla konuşmaya hakkı yok” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası