Ege Postası
Geri

Konak'ta temizlikte yeni dönem

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta çöp toplama saatleri bölgelere göre yeniden belirlendi. Vatandaşlardan çöplerini saatinde çıkarmalarını isteyen belediye yetkilileri, kapı kapı gezerek bilgilendirme yapıyor. Uygulama mahalle sakinlerinden de büyük destek görüyor.
Konak'ta temizlikte yeni dönem
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mart 2015 Pazartesi 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Daha sağlıklı ve temiz bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, yürütülen temizlik çalışmalarına yeni bir sistem getirdi. Çok sayıda tarihi semte ev sahipliği yapan ve dar sokaklarının çokluğuyla öne çıkan ilçede çöp toplama saatleri araç yoğunluğuna göre ayarlanırken, eksik çöp konteynerleri bulunan bölgelere takviyeler yapıldı. Belediye ekipleri, çevre temizliğine duyarlılığı artırmak ve çöplerin sokaklara gelişi güzel bırakılmasını önlemek amacıyla da kapı kapı dolaşarak el ilanları dağıtıp, çöplerin toplanma saatlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.  

ÇÖPLER ÇÖP KUTULARINA
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nail Başpınar’ın da öncülük ettiği çalışma kapsamında Agora Bölgesi’nde bulunan Yeni Mahalle, Ülkü, Sakarya ve Süvari Mahalleleri gezildi, vatandaşların çöpleri saat 08:30 ile 09:00 arasında kapı önlerine değil, evlerine en yakın çöp konteynerine atmaları istendi. Yetkililer çöp toplama saatlerine ilişkin bilgilendirme yaparak, sokakların daha temiz olması için vatandaştan destek istedi. Amaçlarının çevre temizliğine karşı farkındalığı artırmak olduğunu belirten Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sokağa uygunsuz zamanda ve gelişi güzel atılan çöp poşetlerinin görüntü kirliliğinin yanı sıra çevre sağlığını da olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.  

VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTENDİ
Poşetlerin sokak hayvanları tarafından etrafa saçılmasıyla oluşan kötü görüntünün bölgede yaşayan vatandaşın ve sokaklarda oynayan çocukların sağlığı açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çekilerek, mahalle sakinlerinden sokak ve caddeleri temiz tutmaları istendi. Mahalle muhtarlarının da destek verdiği yeni uygulama vatandaşlarda da büyük destek gördü. Duyarlı vatandaşlar yapılan çalışmadan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

ÇÖPÜ SAATİNDE ÇIKARIN
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan yeni uygulamayla evsel katı atıklar haftanın 7 günü, üç vardiya olmak üzere belirli programlar dahilinde sistemli bir şekilde toplanıyor. Ayrıca cadde ve sokakların süpürülmesi sağlanarak çevre temizliği ön planda tutuluyor. Çöp toplama saatlerinin dışında kapı önlerine çöp çıkartmamaları gerektiği belirtilirken, kurallara uyulmaması durumunda 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun “Çevreyi Kirletme” başlığı altında yer alan 41. Maddesi gereğince yasal işlem yapılarak İdari Para Cezası uygulanacak. Çöplerin mutlaka sokaklarda bulunan çöp konteynerlerine atılması vurgulanırken, konteynerlere kum, çakıl, moloz, sanayi atığı ve atık pil atılmaması gerektiği hatırlatıldı. Vatandaşların çöp toplama saatleriyle ilgili daha fazla bilgi almaları için müdürlük numarası olan; 433 36 29 -30’u arayabileceği belirtildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası