Ege Postası
Geri

Konak’ta gündem bütçe ve performans programıydı: Evcim salonu terk etti!

Konak Belediyesi'nin 2013 yılı 205 Milyon liralık bütçe ve Performans Programı Ak Parti’nin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis toplantısına AK Parti Grup Sözcüsü Rıza Evcim ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan arasında geçen diyaloglar damga vurdu. İkili meclis toplantısında birbirlerine göndermeler yaparken Evcim toplantı sonuna doğru kendisine söz verilmediği için salonu terk etti.
Konak’ta gündem bütçe ve performans programıydı: Evcim salonu terk etti!
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Ekim 2012 Çarşamba 20:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Konak Belediyesi Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tartan başkanlığında gerçekleşti.2013 yılı Performans Programı Ak Parti grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edilirken, 2013 yılı bütçesi de 205 milyon olarak oy çokluğuyla kabul edildi.Meclis toplantısına  AK Parti Grup Sözcüsü Rıza Evcim ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan arasında geçen diyaloglar damga vurdu. İkili meclis toplantısında birbirlerine göndermeler yaparken Evcim toplantı sonuna doğru kendisine söz verilmediği için salonu terk etti.

EVCİM GÖNDERME YAPARAK BAŞLADI
Konak Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gündem 2013 performans programı ve bütçeydi.Performans programının görüşüldüğü maddede Ak Parti adına grup sözcüsü Rıza Evcim konuştu. Konuşmasına uzunsüre el kaldırdıktan sonra Belediye Başkanı Tartan’ın kendisine söz vermesine atıfta bulunarak “Gözlerinizin düzeldiğine sevindim. Beni görebildiniz” sözleri ile başlayan Evcim, bütçe kitapçıklarının kendilerine ulaştırılmadığına dikkat çekerek, “ Katılımcılıktan şeffaflıktan bahsediyorsunuz ancak bütçe ve performans programlarının yer aldığı kitapçığı mecliste önümüze koyuyorsunuz. Biz isteyince zar zor veriliyor. Biz istemeden bu kitapçıklar bize ulaşmalı” serzenişinde bulundu. Bir önceki performans programına göre 2013 yılının kitapçığında farklılıklar olduğuna dikkat çeken Evcim “ Araç filomuz 133’ten 116’ya düşmüş. Tıbbi Donanımlı 2 ambülansımız vardı. Kitapçıkta 1 tane gözüküyor. Biz yıllarca sahip olduğumuz iyi memurlar ile övünürdük. Bakıyorum 442 olan memur sayımız 379’a düşmüş. Deneyimli bir çok isim başka yere gidiyor galiba…Fen İşleri ile ilgili bölümde asfalt istinat ve yol çalışmaları var. 2013 hedefinde yol çalışması olarak 60 bin metrekarelik bir alan gözüküyor. Bana göre çapsız bir rakam. İmkanlarımız var . Hedef daha fazla olmalıydı. Yeşil alan hedefimizde de sadece Çınarlı Rekreasyon Alanı’nı ve birkaç ufak parkı görebiliyorum “dedi.

“PROJELERİNİZ RAFA KALKTI”
Geçmiş yıllarda stratejik planlarda da yer alan bir çok projenin performans programından çıkartıldığının altını çizen Evcim, Belediye Başkanı Tartan’ı eleştirerek, “ Projeleriniz yüzde 70’i yapılmadan tozlu raflara kalkmış” dedi.2012 performans programında heyecanlandıklarını ancak gördüğü program karşısında bu heyecanın söndüğünü söyleyen Evcim, “ Arkeopark projeniz vardı. Şimdi yok. Kamulaştırılacak alan da az gözüküyor. Bu da tesis ve proje anlamında az hedef koyduğunuzu gösteriyor” dedi. Evcim, konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Tartan’a bir kez daha gönderme yaparak, “ Başkanım en başarılı belediye başkanı seçilmişiniz. Hakkınızı yemeyelim. Şenlikler ve festivaller yapıldı. Geçen sene 30 tane yapacağım demişsiniz. 110 etkinlik düzenlenmiş.Bu da yüzde 300 yapar. Tebrik ederim” dedi.

KOCABIYIK: HAYAL EDİYORUM AMA…
Bütçe ile ilgili maddede ise Ak Parti Grup Başkanvekili Yalçın Kocabıyık konuştu. Abartılmış bir bütçe ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Kocabıyık, “ 205 Milyonluk bütçeyi toplamak zor iş…Belediye toplayabilir m? Olabilir ama daha gerçekleşmesi mümkün bir bütçe iyi olurdu.Toplanan bütçenin nasıl harcanacağı konusunda da sıkıntı var” dedi. Kocabıyık konuşmasının sonunda uzun yıllardır belediyenin bir hizmet binası olması ekseninde umut beslediğini ama hiç gerçekleşmediğini belirterek, “ Süha Baykal’dan beri hayal ediyordum bir hizmet binası… Yapamadan gidiyoruz. Maalesef sizinde yapma isteğiniz yok…” dedi.

TARTAN: DEMEKKİ CİDDİ TASARRUF EDİYORUZ
Hem performans programı hem de bütçe konusunda Ak Parti’den gelen eleştirilere karşı cevap veren Belediye Başkanı Hakan Tartan, performans programını eleştiren Evcim’den sonra söze başladı ve, “Bu kente neşe ve karikatür müzesi kazandırdım. Faydalı olmuşum. Bunu görüyorum” diyerek adeta Evcim’e gönderme yapmış oldu. Başladığı çalışmaları her yıl devam eden çalışmalar kategorisine sokmadığını belirten Tartan, Ak Partili Evcim’in ‘projelerinizin yüzde 70’ini tozlu raflara kaldırdınız” eleştirisine cevap verdi.Tozlu rafa kalkan projesinin olmadığını belirten Taran, “bürokratik engeller ve yasal engeller nedeni ile olmayan gerçekleşmeyen projelerimiz var. Bakanlıktan ya da vilayetten onay alamadığımız projeler oldu.Ben hiçbir projeyi rafa kaldırmam. Bugüne kadar devlet, millet ve yerel yönetim işbirliği içinde çalışma anlayışını benimsedim. Bunu değiştirmeye de görev süremde hiç niyetim yok. Araç- gereç, personel sayısındaki azalma eleştiri değil, iltifat konusu olmalıdır. Demek ki bu konuda ciddi tasarruf yapıyoruz.”dedi.

YENİ KENT PLANINA DİKKAT ÇEKTİ

Bütçeyi abartılı bulan Kocabıyık’ın eleştirilerine de karşılık veren Başkan Tartan, “ Bütçelerde değişiklikler olabilir. Bunklar tahmini rakamlardır. Öngörü ile bir parçası olur. İhalelerdeki rakamları tam bilemedeğimiz için azalmalar ve artmalar olabilir.Biz kent planını gerçekleştirdik. Yeni Kent Planı kapsamında bölgeye müthiş bir yatırım yağacak. Konutlar AVM’ler yapılacak. Burada belediyede finansman elde edecek” dedi.

EVCİM TERK ETTİ

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın bütçe için yaptığı konuşması sonrası söz almak isteyen Ak Partili Evcim’e , Tartan söz vermedi. Tartan'ın ısrarla söz istemesine rağmen “Grup Başkanvekiliniz konuştu bu konu hakkında” diyerekkendisine  söz vermemesine sinirlenen Evcim bütçe oylanmadan meclis salonunu sinirli bir şekilde terk etti.
Konak Belediyesi 2013 performans programı ve 205 milyonluk bütçe Ak Parti’nin ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası