Ege Postası
Geri

Koreliler, arkeoloji turizminde Efes'ten sonra Side'yi tercih ediyor

Güney Koreli turistler, kültür de İstanbul, arkeoloji turizminde İzmir Efes ile Antalya bölgesinde bulunan tarihi ören yerlerini tercih ediyor. 8 günlüğüne İstanbul'dan Anadolu turuna çıkan kültür, tarih, eko, yayla ve arkeoloji turizmine...
Koreliler, arkeoloji turizminde Efes'ten sonra Side'yi tercih ediyor
Haberler / Genel
28 Temmuz 2013 Pazar 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Koreli turistler, kültür de İstanbul, arkeoloji turizminde İzmir Efes ile Antalya bölgesinde bulunan tarihi ören yerlerini tercih ediyor. 8 günlüğüne İstanbul'dan Anadolu turuna çıkan kültür, tarih, eko, yayla ve arkeoloji turizmine çıkan Güney Koreli turistler, turlarını Antalya Side'de sonlandırıyor. Güney Koreli turistler, İnsanlık Kültür Mirası Eserleri Tanıyalım Projesi kapsamında 12 antik kenti ziyaret ederek ülkelerine dönüyor.

Koreli turistler, Efes'ten sonra en fazla ziyaret ettiği antik kent arasında Antalya Side ile UNESCO koruması altında olan Kaş'ın Kınık beldesinde bulunan ve tarihte Likya Birliği'ne başkentlik yapan Xanthos'u ziyaret ediyor. Koreliler, ziyaret sonrası, Anadolu turlarında çektikleri fotoğraflardan seçme yaparak Seul Arkeoloji Müzesi'nde sergiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre geçen yıl 181 bin Güney Koreli turist İstanbul, İzmir, Konya, Trabzon, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kapodokya bölgesi, Kastamonu, Ankara, Denizli(Pamukkale) ve Antalya'da kültür, tarih, eko, yayla ve arkoloji turuna çıktı.

Arkeoloji turunda birinci sırada Efes, ikinci sırada Side ve üçüncü sırada Xanthos yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Güney Koreli turistlerin yüzde 99'u Türkiye'ye kültür, tarih, eko, yayla, kongre, botanik ve arkeoloji turizmi kapsamında değişik medeniyetleri ait tarihi eserleri tanımaya geldiklerini söyledi.

Arıcı, Korelililerin, arkeoloji turizmi tutkunu olduğunu ve antik kentler içinde dolaşmaktan huzur bulduğunu anlatan Arıcı, Uzak Doğulu turistlerin arkoloji turizminin yaygınlaşmasında Efes, Side, Myra, Termessos, Olimpos, Patara Meclisi, Seleukeia, Alanya Kalesi, Lettoon, Xanthos ve Side Apollon Tapınağı olduğunu kaydetti. Arıcı, "Koreliler arkeoloji turizminde Efes'ten sonra Side Antik Kent'i tercih ediyor. Kültür , tarih ve arkeoloji turizminin canlanmasına yönelik Güney Kore'de tanıtım yaptık. Efes, Perge, Side Antik Kent ve Xanthos Güney Koreli turistleri en çok tercih ettikleri tarihi ören yerleri. Antalya bölgesinde çok sayıda tarihi ören yerini bulunması Korelileri Antalya'ya çekiyor. Önümüzdeki yıllarda arkeoloji turizmine bağlı Antalya'ya çok sayıda Koreli turist gelecektir. Bu bağlamda Side Antik Kent, Perge ve Xanthos'a özel önem veriyoruz." diye konuştu.

SİDE ANTİK KENT'İ GEÇEN YIL 44 BİN GÜNEY KORELİ TURİST ZİYARET ETTİ

SSR Turizm Seyahat Acentesi Korece Turist Rehberi ve Arkeoloji turizmi Uzmanı Doç.Dr. Myung Hee, Güney Korelilerin, arkeoloji turizminde birinci sırada İtalya, ikinci sırada İspanya ve üçüncü sırada Türkiye'yi tercih ettiklerini söyledi. Son 2 yıldır arkeoloji turizmi kapsamında İzmir Efes ve Antalya'da Perge, Selge, Termessos, Patara Meclisi, Myra, Noel Baba Müzesi, Xanthos, Kaş Batık Şehir(Kekova) ve Side Antik Kent turlarına bağlı Antalya'nın cazip bölge olduğunu aktaran Hee, geçen yıl 44 bin Koreliye Side Antik Kent'i ziyaret ettirdiklerini söyledi. Türkiye'ye gelmeden önce Seul'da fotoğraf ve kamera görüntüleri eşliğinde ziyaret edecekleri antik kent ve tarihi eserler hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirten Hee, "Tanıtımlarımızda Koreliler, arkeoloji turunda İzmir Efes'ten sonra en fazla görmek istedikleri yer arasında Antalya'da UNESCO koruması altında bulunan Xanthos Antik Kent ile 3 bin 500 yıllık Likya Kaya Mezarları ile Side Antik Kent'te bulunan Apollon ve Athena Tapınağı. Antalya zengin arkeolojik zenginliği ile önümüzdeki yıl İtalya'yı geçeceğine inanıyorum. Güney Korelilerin, tarihten gelen dostluğu nedeni ile Türkiye'ye ve insanına karşı özel bir sevgisi var. Hedefimiz bu yıl sonunda Antalya'da 80 bin Güney Koreli'yi arkeoloji turuna çıkarmak. Yurt genelinde toplamda ise 200 bin." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası