Ege Postası
Geri

Mahalleli, Balkan ezgileri ile sahura kalktı

Davulcular tarafından sahura kaldırma dönemi Bursa'da farklı bir boyut kazandı. Mahalle gençlerinin oluşturduğu bir grup, Arnavut kıyafetleri giyerek def, davul ve klarnet gibi enstrümanları çalarak Balkan ezgileri eşliğinde vatandaşları...
Mahalleli, Balkan ezgileri ile sahura kalktı
Haberler / Genel
28 Temmuz 2013 Pazar 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Davulcular tarafından sahura kaldırma dönemi Bursa'da farklı bir boyut kazandı. Mahalle gençlerinin oluşturduğu bir grup, Arnavut kıyafetleri giyerek def, davul ve klarnet gibi enstrümanları çalarak Balkan ezgileri eşliğinde vatandaşları sahura kaldırıyor.

Gençlerin bu ilginç etkinliği, merkez Osmangazi ilçesi Selamet Mahallesi'nde gerçekleştiriliyor. Saat 02.00 sıralarında ellerindeki Türk bayrakları ile muhtarlık önünde toplanan bir grup genç, sokak sokak gezerek halkı sahura uyandırıyor. Arnavutlara özgü kıyafetlerle Arnavut şarkıları söyleyip dolaşan Bursa Folklor Eğitim Merkezi(BURFEM) üyesi gençlere, diğer gençler ve yaşlılar da destek veriyor.
Def, davul ve klarnet gibi enstrümanlar çalarak sokakları dolaşan gençler, pencerelere çıkan insanlar tarafından ilgiyle izleniyor. Özellikle yaşlı kadınların, dışarı çıkarak gençleri alkışladığı görülüyor. Bazı aileler ise hazırladıkları ve özel paketlerle süsledikleri tepsideki Arnavut böreklerini geçlere sunuyor. Zaman zaman Arnavut ezgileri eşliğinde oyunlar oynayan gençler, uzun halaylar da oluşturuyor.
Mahallede şölen havasında sahur programları gerçekleştiriliyor. Gençlerin önceki geceki sahur davetine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Hakan Çavuşoğlu da destek verdi. Gençlerle birlikte yürüyen ve zaman zaman oyunlara iştirak eden Başkan Mustafa Dündar, sokağa çıkan mahalleliye de Türk bayrağı dağıttı.

Mustafa Dündar, insanların iftarda ve sahurda geleneklerine sahip çıktığını belirterek, "Çok güzel bir gelenek. Birkaç yıldır bu organizasyon yapılıyor. Biz de gelip katılıyoruz. Bu milletin yaptığı bir etkinlik. İnsanlar börekleri ile baklavaları katılıyor buna. Tüm mahalle şölen havasında sahur yaşıyor. Herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Gençlere Arnavut böreği ikram eden mahalleli ise yaşadıkları mutluluğu ifade ediyor. Sahura kaldırmanın ardından bazı vatandaşlar, hep birlikte sahur yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası