Ege Postası
Geri

Korkuluklar geçidi

İzmir’in Urla ilçesine bağlı 102 yıllık Barbaros köyünün, tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri canlandırmayı hedefleyerek hazırladığı Türkiye’nin ilk tematik festivali olan Korkuluk Festivali, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı korkuluk kortej yürüyüşü ile başladı. Türkiye'de ilk kez Urla'da
Korkuluklar geçidi
Haberler / İzmir
3 Haziran 2016 Cuma 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaşları 18 ile 75 arasında değişen Barbaroslu köylüler, köylerin genel olarak kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerlerini korumak için düzenledikleri Korkuluk Festivali’nde yaptıkları 300’ün üzerinde korkulukla renkli görüntüler sergiledi.

Korkulukların arasında açılış konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, festivallerin bölgeye, kente ve yapıldığı yöreye katkısının büyük olduğunu hatırlatarak, “Bize de bu proje geldiğinde çok heyecanlandık, mutlu olduk. Günümüz koşullarında geçmiş değerlerimizi canlandırmak, dikkat çekmek çok önemli. Buradan başlayan kırsal, tarımsal hareketin öncüsü olmak Urla’ya yakışandır. Urla her zaman toprağı, denizi ve doğal harikalarıyla öncü olmuştur” dedi.

“Gülümseyin Barbaros’tasınız” diyen Korkuluk Festivali Komite Başkanı Demet Küçükkayalar ise “Her gün Barbaros Kütüphanesi’nde buluşan köylü kadınlar, günün 8 saati korkuluk yaptı. 3 gün boyunca sürecek etkinliklerle köyümüz büyük bir tarımsal hareketin merkezi olacak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi, toprağımızı, el becerilerimizi hatırlayalım istedik” dedi. (İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası