Ege Postası
Geri

Korsanlar geleceklerini belirleyecek kongre düzenliyor

İki yıl önce Almanya’nın genç ve yenilikçi partisi olarak parlayan Korsanlar Partisi, hafta sonu federal seçimlerden önceki son kongresini düzenliyor. Korsanları yoğun gündemli bir parti genel kurulu beklerken, burada parti üyeleri seçim mücadelesine...
Korsanlar geleceklerini belirleyecek kongre düzenliyor
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 17:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İki yıl önce Almanya’nın genç ve yenilikçi partisi olarak parlayan Korsanlar Partisi, hafta sonu federal seçimlerden önceki son kongresini düzenliyor. Korsanları yoğun gündemli bir parti genel kurulu beklerken, burada parti üyeleri seçim mücadelesine hangi konular ve programlarla gireceklerini belirleyecek. Bu kongrede partinin geleceğini de belirlemesi bekleniyor.

Seçimlere dört ay kala bir araya gelen Korsanlar, partinin yönetim kurulunu yeniledikten sonra seçimlere yoğunlaşacak. İnternet ve genç partisi olarak tanınan Korsanların eğitim-toplum politikaları, vatandaşların hak ve özgürlükleri, katılım ve internet konularında siyaset geliştirmesi bekleniyor. Bundan önceki kongrede yüzlerce program önerisinden küçük bir kısmı üzerinde mutabık kalınmıştı.

Partide son sözü tabanın söyleyeceğini belirten Korsanların Başkan Yardımcısı Sebastian Nerz, “Gelecek ayların stratejisi bu kongredeki sonuçlarla belli olacak.” şeklinde konuştu.

Partinin Berlin eyalet Milletvekili Martin Delius ise “'Korku yerine özgürlük' bizim sloganımız. Ama kendimiz korkak davranıyorsak bunu nasıl yansıtabiliri? Cesaretli olup ne istediğimizi iyi belirlememiz gerekir: Avrupa yanlısı bir yön, insanların korkmaması gereken bir sosyal politika ve dijital ilerleme hakkındaki sorunlara çözüm teklif etmek." ifadelerini kullandı. Delius, “İnsanlar için yine ilginç olmak istiyorsak, oy kazanabilecek bir profile ihtiyacımız olacak.” dedi.

Bu zamana kadar Almanya genelinde toplam dört eyalet meclisine girmeyi başaran Korsanların oy oranı son anketeler göre yüzde 5’in altında bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası