Ege Postası
Geri

Kriz yaratan dönüşüm projesi ikinci kez mahkemelik!

Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan Cennetçeşme ve Lİmontepe’de kriz dinmek bilmiyor. Meslek odalarının bilimsel gerekçelerle, yerel yönetimin ise planlama ilkelerine aykırı olduğundan ötürü karşı çıktıkları bakanlığın dönüşüm projesine geçtiğimiz aylarda itiraz eden Karabağlar halkı, bu kez de iptal davası açma kararı aldı. Kriz yaratan dönüşüm projesi
Kriz yaratan dönüşüm projesi ikinci kez mahkemelik!
Haberler / İzmir
22 Ekim 2015 Perşembe 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar’da bakanlığın kriz yaratan kentsel dönüşüm projesine itirazlar bir kez daha yargıya taşınıyor. Geçtiğimiz ay 2012 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan riskli alan kararını yargıya taşıyan ve projenin esastan iptalini isteyen ilçedeki hak sahipleri, dönüşüm için hazırlanan imar planlarına dair itirazlarının kabul görmemesi üzerine dava  açıyor.
 
 HALKIN İSYANI BİR KEZ DAHA YARGIYA TAŞINIYOR
Karabağlar ilçesinde yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı 15 mahalleyi yakından ilgilendiren ve 540 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili süreç yeni bir krizi daha beraberinde getirdi. Riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık alanın 101 hektarlık bölümüne ait imar planları bakanlık onayını geçtiğimiz aylarda alırken, gelişmeler sonrasında itirazlarını sunan vatandaşlar bir kez daha yargıya gidiyor.


 
VATANDAŞLARDAN İPTAL DAVASI!
Karabağlar ilçesinin Abdi İpekçi, Devrim, İhsan Alyanak, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Umut, Ali Fuat Erden, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Peker, Yurdoğlu, Cennetçeşme, Uzundere ve Kibar Mahalle'lerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etap planlarına 23 Temmuz 2015 tarihinde topluca itiraz eden dönüşüm mağdurları, "rant isyanını" yeniden mahkemeye taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan ve gerçekleştirdikleri bir dizi eylemle hak mücadelesi başlatan Karabağlar halkı, kriz yaratan söz konusu imar planlarının sundukları itirazların kabul görmemesi üzerine iptal davası açacak.
 


ÜÇ YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI
Meslek odalarının bilimsel gerçeklere aykırı olduğundan, belediyelerin ise plan karmaşasına yol açtığı sebebiyle daha önceden itiraz ettiği 1’inci etap imar planlarıyla ilgili süreç Bölge İdare Mahkemesi’ne taşınıyor. Dönüşüm alanında yaşayan 165 hak sahibinin yanı sıra çeşitli dernekler ve kentsel dönüşüm platformunun da dahil olacağı davada vatandaşlar imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açma kararı aldı.


 
YEREL YÖNETİM DE YARGIYA GİTMEYE HAZIRLANIYOR
Bakanlığın projede geri adım atmaması üzerine dava açacak olan vatandaşların yaşadığı sıkıntılar devam ederken, benzer bir durumla da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi karşı karşıya kaldı. Hazırlanan imar planlarına çeşitli gerekçelerle karşı çıkan yerel yönetimin itirazları da bakanlıkça kabul görmezken, belediyelere de yargı yolu açıldı. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin izleyeceği yolun önümüzdeki günlerde belli olması beklenirken, üç yıldır krize yol açan 540 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları da bir kez daha sekteye uğramış oldu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası