Ege Postası
Geri

Kriz yaratan projeyi yerinde inceledi: Süs olsun diye mi yapıldı'

İzmir'in çeşitli noktalarında hizmete açılan son teknolojiye sahip asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçitlerinde yaşanan sıkıntılara İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan bir tepki daha geldi. Eylül ayında tamamlanacağı duyurulan Susuzdede Üstgeçidi'nin belediyenin diğer projeleri gibi vaktinde tamamlanamadığını söyleyen Doğan, Başkan Aziz Kocaoğlu'na seslenerek "Üstgeçit süs olsun diye mi yapıld? Yoksa burayı hizmete açmaktan vaz mı geçtiniz'" diye sordu. Kriz yaratan projeyi yerinde inceledi:
Kriz yaratan projeyi yerinde inceledi: Süs olsun diye mi yapıldı'
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2016 Çarşamba 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay İzmir'de yaşanan üstgeçit çilesini gündeme taşıyan AK Parti'li Bilal Doğan, Eylül ayında hizmete açılması beklenen ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle henüz tamamlanamayan Susuzdede Yaya Üstgeçidi'nin akıbetini sordu. Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü modernizasyon ile yenilme çalışmaları kapsamında kentin ana arterlerinde açılan asansörlü yaya üstgeçitlerinin servis dışı kalması nedeniyle engelli ve yaşlı vatandaşların mağdur olduğunu söyleyen Doğan, Aziz Kocaoğlu'nu iş bilmezlikle suçladı, belediyenin üstgeçit projelerinde sınıfta kaldığını aktardı.
 


KOCAOĞLU YİNE SÖZÜNDE DURMADI
5 Haziran 2015 tarihinde yapımına başlanan ve ihale şartnamesi gereği 12 Eylül 2015'te hizmete açılması beklenen Susuzdede ŞehitErkan Demir Yaya Üstgeçidi inşaatını ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'dan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sert tepki geldi. Başkan Kocaoğlu'na "Yine sözünde durmadı" diyerek seslenen Doğan, "Ne yazık ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi yine vaktinde tamamlanamayan işler ve yarım kalan bir proje ile gündeme gelmiştir. Buradaki esnafımızın ve halkımızın tüm itirazlarına rağmen, kaldırımlardaki ağaçlar kesilerek, zorla, dayatmayla, "Ben yaptım oldu" denilerek yapılan bu üstgeçit inşaatının halini görünce içimiz acımaktadır" şeklinde konuştu.
 


PROJE 5 AY GECİKTİ
"Üzülerek görüyoruz ki, bu işe 842 bin 495 lira harcayan Büyükşehir Belediyesi, üzerinden neredeyse altı ay geçmesine karşın projeyi vaktinde tamamlayamamıştır. Sayın Kocaoğlu'na soruyorum, bu üstgeçit süs olsun diye mi yapıld? Yoksa hizmete açmaktan vaz mı geçtini? Yarım kalan bu proje ne zaman tamamlanacaktı? Yoksa üstgeçit Aziz Kocaoğlu emekli olup gittikten sonra mı açılaca? Susuzdede'ki yaya üstgeçidi bitmeyen metro, teleferik ve fuar gibi 9 yılda mı tamamlanacak'" diye sordu.
 


"DAHA AÇILMADAN KULLANILAMAZ HALE GELDİ"
Üstgeçit inşaatındaki 5 aylık gecikmenin nedenini soran AK Parti'li Doğan, "Büyükşehir Belediyesi'nin bu iş bilmezliği nereye kadar gidece? Sayın Kocaoğlu'nun burada yaşanan rezaletten haberi var m? Gördüğümüz kadarı ile işi üstlenen yüklenici firma kaçıp gitmiş, proje de ortada kalmıştır. İnşaatı biten bu çalışma neden hizmete açılmıyo? Yoksa Büyükşehir Belediyesi yine bir ihale kazası ile mi karşı karşıy? Belediye bu işi bilmeyen acemi firmalara mı verd? 5 aylık gecikmenin sorumlusu kimdi? Yaşanan bu sıkıntı karşısında belediye yönetimi gerekeni yaptı mı, teslim tarihi geçen bu yatırımın karşı karşıya kaldığı gecikmenin oluşturduğu zarar karşısında ne yapıldı'" dedi.
 
"ZARARI KİME FATURA EDİLECEK'"
"Üstgeçidi bir an önce hizmete açın" çağrısı yapan Bilal Doğan, İzmir'in parasının çarçur edildiğini söyledi ve şöyle devam etti: "Burada bir kamu zararı söz konusudur. Belediyenin bu beceriksiz tavrı nedeniyle yaşanan hataların faturası da İzmirlinin cebinden çıkmaktadır. Lütfen böyle kritik yatırımları uzman kuruluşlara yaptırın ve üstgeçitlerin bakımlarını da düzenli olarak yerine getirin. Burada yapılan çalışmayı incelediğimizde herhangi bir faaliyete rastlayamadık. Görünen o ki, şantiyede çalışan işçiler bile belediyeden ümidini kesmiş olacak ki, bırakıp kaçmışlar. Henüz açılmayan bu başıboş üstgeçit vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmekle birlikte, daha hizmete girmeden camları kırılmış, açıkta duran elektronik aksamları hasara uğramıştır. Burada uğranan maddi zararın sorumlusu kimdi? Gereken önlemleri almayan belediyede mi, yoksa projeyi vaktinde tamamlayıp teslim edemeyen yüklenici firmada mıdı? Acaba Büyükşehir Belediyesi bu zararı yine halka fatura edip, üstgeçidin kullanımını da paralı hale mi getirecek'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası