Ege Postası
Geri

Küllerinden yeniden doğan yatak fabrikası ihracat peşinde

Bartın’da 1,5 yıl önce çıkan yangında tamamı kül olan yatak fabrikası tekrar üretime başlayarak ihracata odaklandı. Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) yönetimi, haftalık gerçekleştirilen kahvaltılı yönetim kurulu toplantısını...
Küllerinden yeniden doğan yatak fabrikası ihracat peşinde
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bartın’da 1,5 yıl önce çıkan yangında tamamı kül olan yatak fabrikası tekrar üretime başlayarak ihracata odaklandı.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) yönetimi, haftalık gerçekleştirilen kahvaltılı yönetim kurulu toplantısını Pody yatak firmasının ev sahipliğinde gerçekleştirdi. 1,5 yıl önce meydana gelen yangında tamamı yanan yatak fabrikasının kısa süre içerisinde toparlanarak tekrar üretime geçmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren BAKİAD Yönetim Kurulu üyeleri fabrika ortakları İsmail Kalafat ve Selçuk Kanal’ı tebrik etti.

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Yaşar Bahçıvan, Sabri Karaman, Sefai Cesur, Salih Günay, Genç BAKİAD Komisyonu Başkanı Yunus Çiftçi ve Genel Sekreter Hasan Önder’den oluşan heyetin fabrikalarına ziyaret yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren İsmail Kalafat ve Selçuk Kanal ziyaretin kendilerini onurlandırdığını ifade ettiler.

YANGIN KÜLLERİNDEN TEKRAR ÜRETİME

1,5 yıl önce bir yangın olayında fabrikalarının tamamının yanarak büyük maddi kayba uğradıklarını dile getiren İsmail Kalafat ve Selçuk Kanal, “Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen yangında fabrikamız tamamen yandı. Çok şükür canımız sağdı ve hiçbir kimsenin burnu kanamadı. Yangından sonra geçici bir yerde faaliyetimizi sürdürdük. Yanan fabrikamızı eski haline getirerek bu yılın başından beri üretimimizi sürdürüyoruz. Yangından sonra desteklerini esirgemeyen müşterilerimize, milletvekillerimiz ve belediye başkanımıza, faaliyetimizi sürdürmemiz için bizlere geçici yer temin eden ve desteklerini esirgemeyen Atılım Sanayi Sitesi Başkanı Necmi Ateş ve yönetim kuruluna, eski Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz ve yönetimine, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, üyesi olduğumuz BAKİAD’a ve maddi manevi yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Allah hiç kimseye böyle bir elim olayı yaşatmasın.” şeklinde konuştular.

BARTIN’DAN YATAK İHRAÇ EDECEKLER

Bartın Atılım Küçük Sanayi Sitesi'nde 2 bin metrekarelik kapalı alanda 13 kişilik çalışma kadrosuyla yılda 30 bin adet yatak, baza, kanepe, başlık, oturma grubu üretildiğini anlatan firma ortakları İsmail Kalafat ve Selçuk Kanal, Ar-Ge çalışmaları ile ürettikleri ürünlerle günün çizgilerini takip ederek, bölgesel pazarda lider olup yurt içi ve yurt dışında önemli pazarlara girmeyi amaçladıklarını dile getirdiler.

Batı Karadeniz Bölgesinde turizm, otelcilik ve sağlık sektöründe ve uygun ürün alternatifleri ile hizmet sunduklarını ifade eden yatak fabrikası sahipleri, bir zamanlar Bartın’dan Gürcistan’a yatak ihraç ettiklerini anlatarak, tekrar ihracat yapmak istediklerini ifade etti.

ÇAĞA AYAK UYDURAN AYAKTA KALIR

1,5 yıl önce tamamen yanan Pody yatak firmasının kısa süre içinde toparlanarak faaliyetlerine devam etmesi ve üretim yapmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, “İşadamı sanayici arkadaşlarımızın faaliyetlerini sürdürmeleri, üretim, istihdam ve katma değer oluşturmaları bizleri sevindirmektedir. Pody yatak firmamızın yurt içi ve yurt dışında yeni pazarlar bulabilmesi için derneğimizin bağlı bulunduğu Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) dış ticaret gezi ve zirvelerine katılmalarını tavsiye ediyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalanabilmesi için çok çalışılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ayakta kalabilme ve kazanmanın yolu çağın gerekliliği doğrultusunda zamana ayak uydurup dersine iyi çalışmaktan geçer. İsmail Kalafat ve Selçuk Kanal gibi çalışkan ve ufuk sahibi işadamı ve sanayicilerin başarılı çalışmalarını gördükçe geleceğe umutla bakıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası