Ege Postası
Geri

Letonya Cumhurbaşkanı Berzins, Türkmenistan’a geliyor

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Türkmenistan’ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Berzins çok sayıda bürokrat ve işadamı ile Aşkabat’a çıkarma yapacak. Sözkonusu ziyaretin 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği kaydedildi. Letonya...
Letonya Cumhurbaşkanı Berzins, Türkmenistan’a geliyor
Haberler / Dünya
11 Mayıs 2013 Cumartesi 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Türkmenistan’ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Berzins çok sayıda bürokrat ve işadamı ile Aşkabat’a çıkarma yapacak. Sözkonusu ziyaretin 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği kaydedildi.
Letonya Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yer alan habere göre, konuk Cumhurbaşkanı Berzins, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya gelecek. Görüşmelerde, en çok ulaşım ve lojistik alanındaki işbirliği konularının görüşüleceği belirtildi. Taraflar ayrıca, liman taşımacılığı ve ulaşım koridorlarının geliştirilmesine yönelik konularda görüş alışverişinde bulunacak. Berzins, Türkmenistan’a Güney-Batı ve Kuzey-Güney ulaşım koridorlarından Letonya üzerinden istifade ederek, Avrupa’ya açılma konusunda bir teklifte bulunacak.

Bu ziyaret kapsamında Türkmen ve Letonyalı işadamlarının katılımıyla bir iş forumu düzenlenecek.

Berzins ve beraberindeki heyet, ziyaretin ikinci gününde Hazar Denizi’nin kıyısındaki Türkmenbaşı kentinde temaslarda bulunacak. Konuk Cumhurbaşkanı, Türkmenbaşı petrol rafineri ve Avaza turizm bölgesinde incelemelerde bulunacak. Berzins, Türkmenbaşı kentinde Letonya eski Cumhurbaşkanı Karlis Ulmanis’in mezarına çelenk bırakacak.

Letonya Cumhurbaşkanı Berzins’e ziyaretinde Dışişleri Bakanı Edgar Rinkeyeviç, Ulaştırma Bakanı Anrijs Matiss, Ekonomi Bakanı Daniel Pavluts ve Sağlık Bakanı İngrida Circene eşlik edecek. Ayrıca, bu heyette 49 işadamı da bulunuyor.
Letonya ile Türkmenistan arasındaki diplomatik ilişkiler 5 Şubat 1993 yılında kurulmuştu. Eylül 2012’de Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov Letonya’yı ziyaret etmişti.

Letonya ile Türkmenistan arasındaki dış ticaret hacmi 2012 yılında 6.34 milyon Euro düzeyine ulaştı. Türkmenistan, Letonya’nın dış ticaret partnerlerinin sıralamasında 73. sırada yer alıyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Berzins Türkmenistan ziyaret öncesinde Dışişleri Bakanı Edgar Rinkeyeviç ve Ulaştırma Bakanı Andrijs Matiss ile bir araya geldi. Bakanları ile Türkmenistan ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Berzins, Türkmenistan’a liman taşımacılığı konusunda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası