Ege Postası
Geri

Pakistan halkı, tarihi seçimlerde oy kullanıyor

Pakistan halkı, bugün ülke için tarihi sayılan parlamento ve eyalet seçimleri için sandık başına gidiyor. Seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 08.00’da başladı. Seçim merkezlerinin açılmasına saatler kala halk kuyruklar oluştururken,...
Pakistan halkı, tarihi seçimlerde oy kullanıyor
Haberler / Dünya
11 Mayıs 2013 Cumartesi 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pakistan halkı, bugün ülke için tarihi sayılan parlamento ve eyalet seçimleri için sandık başına gidiyor.

Seçimlerde oy verme işlemi yerel saatle 08.00’da başladı. Seçim merkezlerinin açılmasına saatler kala halk kuyruklar oluştururken, oy verme işlemi 17.00’a kadar devam edecek.

Pakistan'da seçim kampanyaları dönemi de şiddet olaylarına sahne olurken, 100’den fazla kişi ölmüştü. Ayrıca Pakistan’ın liman şehri Karaçi’de bugün sabah meydana gelen patlamada 11 kişi ölürken, yaklaşık 40 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Pakistan Talibanı intihar saldırıları düzenleme tehdidinde bulunurken, seçim merkezlerinde güvenlik için 10 binlerce asker yerleştirildi.

Bu arada güvenlik önlemleri çerçevesinde Pakistan, İran ve Afganistan sınırlarını oy verme işlemine saatler kala kapattı. Yetkililer, sınırların gelecek 3 gün zarfında da kapalı kalacağını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası