Ege Postası
Geri

Putin: Rusya ve İngiltere, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yana

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ve Londra'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasında hemfikir olduklarını belirtti.Putin, Karadeniz kıyısı Soçi şehrinde İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşerek başta Suriye...
Putin: Rusya ve İngiltere, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yana
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 18:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ve Londra'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasında hemfikir olduklarını belirtti.

Putin, Karadeniz kıyısı Soçi şehrinde İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşerek başta Suriye olmak üzere uluslararası ve ikili konuları ele aldı. Görüşmelerin ardından basına konuşan Putin, Rusya ve İngiltere'nin Suriye sorununun çözümüyle ilgili bazı olası ortak adımları ele aldığını belirterek, tarafların Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduğunu kaydetti. Putin, "İngiltere başbakanının girişimiyle biz bu sürecin (Suriye sorununun çözümü) olumlu gelişmesiyle ilgili varyasyonları ve bazı olası ortak adımları ele aldık. Ülkelerimiz şiddetin hemen sona erdirilmesi ve barış çözüm sürecinin başlatılması ve Suriye'nin arazi, toprak bütünlüğü ve egemen devlet olarak korunmasında hemfikir." şeklinde konuştu.

Putin, ayrıca görüşmelerde önemli uluslararası konuları da masaya yatırdıklarını kaydetti. Taraflar, şuanda Rusya ve İngiltere'nin dönem başkanlığı yaptığı G-20 ve G-8 grupları çerçevesinde tutumlarının koordine edilmesi hususunda anlaştı. Putin, enerji konusunun iki ülke arasında karşılıklı işbirliğinde en fazla perspektifli alanlardan biri olduğunu da belirtti.

CAMERON: SURİYE KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZ FARKLI, AMA...

Cameron da yaptığı açıklamada Suriye konusunda Rusya ile farklı görüşe sahip olduklarına, fakat buna rağmen bölgede barışın sağlanması hususunda tarafların ortak ana hedefi paylaştığına işaret etti. Cameron, "Tutumlarımızın farklı olduğu bir sır değil. Fakat ana hedef olarak şu konularda hemfikiriz: İhtilafın sona erdirilmesi, kendi yönetimini tercih etmesiyle ilgili Suriye halkına fırsat tanınması ve aşırılıkçılığın artmasını engellemek." dedi.

Cameron, "İngiltere, Rusya ve ABD'nin Suriye'de geçici hükümetin kurulması için katkı sağlaması gerekir. Geçici hükümetin kurulması Suriye halkının rızası esasında oluşturulmalı." dedi.

Cameron, 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda her iki ülkenin istihbarat güçlerinin işbirliği yapacağını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası