Ege Postası
Geri

Levent Piriştina ile ‘genç görüş’

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ‘[email protected]’ linkinden proje önerilerini gönderen Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Kentin yönetimine gençleri ortak edeceğini belirten Piriştina, “Yeni Buca için el ele verelim” dedi…
Levent Piriştina ile ‘genç görüş’
Haberler / Yerel Politika
4 Kasım 2013 Pazartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışını hakim kılacağını söylediği ilçede, seslerine daha fazla kulak vereceğini vaat ettiği gençlerle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Levent Piriştina, ‘hayalimbuca@levent piristina.com’ adıyla oluşturulan özel linke elektronik postayla görüş ve önerilerine gönderen üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileriyle Hukuk Fakültesi Fakültesi’nde buluşan Piriştina, Buca’da gençler ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlamış olduğu projeleri anlattı. İlçede birçok ilin nüfusunun üzerinde genç bulunduğunu kaydeden Piriştina, İzmir’in en köklü yüksek öğrenim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nden hem akademik olarak, hem de öğrencilerinin dinamizmi anlamında daha çok yararlanacağını dile getirdi.

Yeni Buca için ‘genç fikirler’

Buca’da üniversite öğrencilerinin yoğun biçimde yaşadığı yurt ve barınma sorununa acilen el atılması gerektiğini vurgulayan Piriştina, “İlgili devlet kurumlarıyla eşgüdümlü olarak, belediyenin gücü doğrultusunda bu soruna çözüm bulacağız yeni yurtlar yapacağız. Özellikle kız öğrencilerimiz için yeni yurtların yapımının hızlı biçimde hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu konuda kız öğrenciler için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü yurt ve barınma sorunundan en fazla onlar etkileniyor” diye konuştu. Piriştina, şöyle devam etti: “Yurtlarımızda güvenlik, barınma, internet hizmeti ve yemek kalitesi Avrupa Birliği normlarında olacak. Yoğun talep olur ise var olan özel yurtlarda da öğrencilerimizin belediye destekli olarak kalmalarını sağlayacağız.”

‘Kültür ve sanat kenti olsun’

Üniversite öğrencilerinin kent yönetimi konusundaki görüş ve projelerini tek tek not eden Levent Piriştina, buluşmaya katılan her gence tek tek söz verdi. Sosyal olanakların yeterli olmadığı Buca’yı ‘kültür ve sanat kenti’ne dönüştürmeye kararlı olduğunu da sözlerine ekleyen Piriştina, “Gençlerimizin kültürel ve sanatsal aktivitelerin içinde olması için başta tesis olmak üzere diğer tüm olanakları en üst düzeye çıkarmayı hedefliyorum. Bu tür kültürel ve sanatsal değerlerin yükselmesiyle kentler çağdaş bir yapıya bürünebilir. Ben siz gençlerin hem sesi olacağım, hem de gücümü siz gençlerden alacağım” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası