Ege Postası
Geri

Liseli onur’un 'parmak iziyle yoklama' projesine büyük ödül

İZMİR'deki Karataş Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Onur Güler, 'Elektronik Öğrenci Öğretmen Yoklama Sistemi' konulu projesiyle dünya dördüncüsü oldu. Güler, "Projem, sınıflardaki yoklama sistemiyle ilgili. Her sıranın üzerine konulacak, öğrencilerin parmak izlerinin tanımlandığı okuyucularla yoklama gerçekleştirilecek ve bu şekilde kağıt ile zaman israfının önüne geçilecek" dedi.
Liseli onur’un 'parmak iziyle yoklama' projesine büyük ödül
Haberler / İzmir
21 Şubat 2013 Perşembe 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Kentin köklü eğitim kurumlarından Karataş Lisesi'nde eğitim gören Onur Güler, 'Elektronik Öğrenci Öğretmen Yoklama Sistemi' adını verdiği projesiyle TÜBİTAK 43'üncü ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında bilgisayar dalında Ege Bölge birincisi oldu. Çağa uyumlu projesi büyük beğeni toplayan Güler, TÜBİTAK 43'üncü ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri final sergisine de katıldı, Hong Kong'ta düzenlenen bilim fuarı yarışmasında da jüri özel ödülü aldı. Son olarak Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlenen International Science Fair Yarışması'nda da Güler'in projesi, bilgisayar bilimi kategorisinde dünya dördüncülüğü elde etti.

KAĞIT VE ZAMAN KAYBINA SON

Genç yaşta ödüle doymayan Güler, "Tayvan'daki yarışmada toplam 49 ülkeden 2 bin 500 proje vardı. Bu fuara da ilk kez Türkiye'den benim projem davet edildi. Projemin konusu, okullardaki yoklama sistemi ile ilgili. Okullarda şu an uygulanmakta olan defter sistemini tamamıyla ortadan kaldırarak yerine her sıranın üzerinde bulunacak olan parmak izlerinin tanımlandığı okuyucular yerleştirdim. Bu sayede daha teknolojik ve daha güvenli bir yoklama uygulanacak ve en önemlisi sınıf defterleri ile yoklama için harcanan kağıtlar ortadan kaldırılmış olacak. Ayrıca, kağıt ile zaman israfının da önüne geçilecek" dedi. Güler, "Aldığım ödül, okulumuzun tarihinde bir ilk. Projenin önümüzdeki yıllarda okullarda uygulanması mümkün. Ayrıca uygulanmakta olan Fatih projesiyle entegre olabilecek halde" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası