Ege Postası
Geri

Lotreanu’dan İzmir’e veda

Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a veda ziyaretinde bulundu.
Lotreanu’dan İzmir’e veda
Haberler / İzmir
18 Aralık 2012 Salı 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yaklaşık 4 yıldır Romanya İzmir Başkonsolosu olarak görev yapan Cosmin Victor Lotreanu, İzmir’de bulunduğu süre içinde Romanya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye ağırlık verdiğini söyledi. Lotreanu yeni yıl ile birlikte Başkonsolosluk görevini Sırbistan’ın kuzeyinde bulunan Voyvodina özerk bölgesinin Vrsac şehrinde sürdüreceğini hatırlattı. Lotreanu, İzmir’i çok sevdiğini ve özleyeceğini, ancak tatillerini geçirmek ve dostlarıyla buluşmak üzere tekrar geleceğini ifade etti.

Victor Lotreanu, “Görev yaptığım süre içinde Konak Belediyesi ile ‘İzmir Sanat ve Kültür Festivali’ni gerçekleştirdik. Kültür sanat adına çok verimli bir çalışma oldu. Bu sıcak ilişkileri ve dostluğumuzu sürdürmek isterim. Türkiye ikinci vatanım gibi oldu. Kalbimin bir yarısı burada kalacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen `İzmir Kültür ve Sanat Festivali’nin Türk-Yunan ve Rumen halkının birbirini kültür ve sanatta daha yakından tanımaları ve ön yargıların kırılması, dostlukların oluşması adına büyük bir adım olduğunu belirterek, “Bu festival ile AB yolunda ilk adımı İzmir’den atmış olduk. Biz de sizinle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk. Nerede görev yaparsanız yapın dostluğumuz bir ömür sürecektir” dedi. Tartan, Lotreanu’ya yeni görev yerinde de mutluluklar ve başarılar diledi.

Romanya İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu, ülkesinde Dış İşleri Bakanlığının kuruluşunun 150. Yıl anısına basılan hatıra pulunu ve Romanya’daki eski tarihi evleri tanıtan bir katalog armağan etti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise İzmir ile ilgili anmalıklar sundu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası