Ege Postası
Geri

Lübnan basını Esed'e müdahale konusunda ikiye bölündü (Özel)

Lübnan gazetelerinin manşetlerini, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G20 zirvesinde liderler arasında konuşulan Suriye'ye müdahale konusunu oluşturdu. Medyanın bir kesimi ABD Başkanı Barack Obama'nın askeri müdahale yapmaması...
Lübnan basını Esed'e müdahale konusunda ikiye bölündü (Özel)
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lübnan gazetelerinin manşetlerini, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G20 zirvesinde liderler arasında konuşulan Suriye'ye müdahale konusunu oluşturdu. Medyanın bir kesimi ABD Başkanı Barack Obama'nın askeri müdahale yapmaması için baskı altına alındığını ifade ederken, bir kesimi de siyasi çözümün yeterli olmayacağını dile getirerek, askeri müdahalenin kaçınılmaz olduğunu manşetine taşıdı.

G20'ye katılan ülke liderlerinin Suriye hakkında düşündükleri ve olası bir müdahale için düşünceleri Lübnan gazetelerinin birinci sayfasında yerini aldı. Lübnan'da İngilizce yayın yapan Daily Star gazetesi, bugün "G20 zirvesinde Obama'ya baskı büyüyor" manşetiyle çıktı. Obama'nın saldırı yapmaması için dünya liderlerinin baskıyı artırdığını ifade eden gazete, G20 zirvesinde ekonomi yerine Suriye meselesinin konuşulduğunu kaydetti.

Arapça yayın yapan Safir gazetesi de manşetinde, "Amerika'dan Suriye'ye savaş tehditleri" başlığına yer verdi. Gazete, ABD Başkanı Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tokalaşmanın soğuk olduğunu iddia etti.

Lübnan'da yayın yapan güçlü gazetelerden El Mustakbel ise G20'de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e karşı cephenin güçlendiğini ve Suriye'de siyasi bir çözüm arayışının dışlandığını manşetine taşıdı.

Gazeteleri takip eden Lübnanlı Ebu Yusuf, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Arapların Rusya ve Amerika'nın gölgesinde yaşadığını söyledi. Yusuf, "İşleri onlar bozuyor onlar. Kendilerince düzeltecekler. Ülkelerimizi darmadağın ettiler. Biz ülkelerimizi bu şekilde teslim etmedik. G20 zirvesinde Rusya, Amerika'ya Suriye'yi vurma diyecek. Ama bunların üstünde de Allah var. Allah da bunları vuracak." diye konuştu.

Gazete okuyucusu Ali El Diyab ise Cihan mikrofonuna yaptığı açıklamada, "Amerika Suriye'ye girseydi şimdiye kadar girerdi. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı söyleniyor ancak savaş olması için bir netice yok. Bir netice çıksın ondan sonra vurup vurmamaya karar versinler. Barışçıl bir çözüm arayışına girmeleri lazım. İnşallah askeri bir müdahaleden önce barışçıl bir çözüm bulurlar. Savaşta bütün taraflar kaybeder." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası