Ege Postası
Geri

MESAM'da istifa depremi

Türkiye Musıki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)'nin yönetim kurulu ve üyelerinden peşpeşe istifa haberleri geliyor. Başkanlığını Arif Sağ'ın yaptığı birlikte ilk istifalar geçen ayın son günlerinde yaşandı. Uzun yıllardır birlikte...
MESAM'da istifa depremi
Haberler / Kültür - Sanat
3 Haziran 2013 Pazartesi 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye Musıki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)'nin yönetim kurulu ve üyelerinden peşpeşe istifa haberleri geliyor. Başkanlığını Arif Sağ'ın yaptığı birlikte ilk istifalar geçen ayın son günlerinde yaşandı. Uzun yıllardır birlikte Yönetim Kurulu Üyesi olan Ahmet Selçuk İlkan ile Fatih Kısaparmak'ın istifa haberi geldi. Ardından birliğin yedek Yönetim Kurulu üyesi Recep Ergül ve bestekar Amir Ateş istifa etti. Yönetimden kopmalar bununla sınırlı kalmadı ve bestekar Turhan Taşan, sanatçılar Mehmet Gümüş ve Haluk Özkan, bestekar Dursun Karaca, söz yazarı Hülya Şenkul, birliğin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tekintüre ile aranjör Osman İşmen de görevlerinden istifalarını açıkladı.

İstifalarla ilgili açıklama yapan sanatçı ve TRT Programcısı Recep Ergül, "Meslek Birliğimiz MESAM, kendi asli görevlerini yapamayacak duruma gelmiştir." dedi. Yönetim Kurulu asıl üyeleri Fatih Kısaparmak ve Ahmet Selçuk İlkan'ın şerh koymasına rağmen pek çok konuda kurumun tüzel kişiliğini tehlikeye atacak ve zarar verecek bazı tutum ve davranışlar içine girildiğini ileri süren Ergül, "Üyeleri yanlış bilgilendirme, MESAM tüzük ve ilkelerine aykırı ve telif hakları ile ilgisi bulunmayan çeşitli suiistimal iddiaları, uzun yıllardır MESAM çalışanı olan deneyimli ve uzman personelin çeşitli gerekçelerle işten atılması ve yerlerine uzman olmayan çok sayıda yeni personelin işe alınması, gerek çalışanlar, gerekse üyeler arasında büyük huzursuzluk teşkil etmiştir." ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte bir başka meslek birliği olan MSG ile yapılan protokolün gereklerinin yerine getirilmediğini ve birliğin zor durumda bırakıldığını öne süren Ergül, "Söz konusu protokol çerçevesinde oluşabilecek yüklü miktardaki maddi tazminatların, MESAM bütçesinden karşılanmasını hiçbir üyemiz kabul etmeyecektir. MESAM mali açıdan da son derece kötü durumdadır. Yönetimsel hatalar yüzünden geliri az, gideri aşırı fazla olan bir kurum haline getirilmiş olan MESAM, üyelerine doğru dürüst telif dağıtamaz hale gelmiş ve uzun zamandan beri yeni antlaşmalar yapamamaktadır. Buna karşın üyelere, yazılı olarak 'MESAM’ın kar ettiği'
şeklinde tümü ile asılsız bilgiler verilmektedir. Propaganda maksatlı bu yanlış bilgilendirme, TCK kapsamında suçtur." şeklinde konuştu.

"TÜZÜK 'SEÇİM' DİYOR"

Gelinen noktada, birlik yönetiminin üyelerinin hakkını korumaktan uzak, kurumun tüzel kişiliğine zarar verecek duruma geldiğini ifade eden Ergül, şöyle devam etti:

"Kuruluş tarihinden bugüne kadar MESAM’da ilk kez toplu istifalar yaşanıyor. Mart 2012 Genel Kurulu'nda bizlere görev; veren değerli MESAM üyelerinin hakkını korumak, kurumun tüzel kişiliğine zarar verilmesine engel olmak ve yeni bir yönetim oluşması adına istifa etmiş bulunmaktayız. İstifalarımızın, kurumumuz MESAM ve üyelerimizin haklarını korumaya yönelik olduğunu kamuoyuna saygıyla bildirir, bütün Mesam üyelerini kuruma sahip çıkmaya ve gelişmeleri yakından takip etmeye davet ediyoruz. MESAM'ın tüzüğüne göre yönetim kurulu, 11 asil ve 11 yedek üyeden oluşmaktadır. Şu anda ise hiç yedek yönetim kurulu üyesi olmayan birliğin yönetim kurulu da 10 kişi kalmıştır. Tüzüğe göre MESAM’ın olağanüstü genel kurula gitmesi gerekiyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası