Ege Postası
Geri

MHP İzmir sandık başına gitti

Tüm Türkiye'de olduğu gibi seçim heyecanı İzmir'de de devam ediyor. MHP İzmir'de Başkan Karataş ve milletvekili adayları Vural, Tanrıkulu ve Kılıç sandık başına gitti, oylarını kullanıp mesaj verdi. MHP İzmir oyunu kullandı
MHP İzmir sandık başına gitti
Haberler / Yerel Politika
1 Kasım 2015 Pazar 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Eşi Bahtiyar Karataş hanımefendi ile İzmir Bayraklı Nedret  İlhan Keten Ortaokul’unda oyunu kullandı.
 
Karataş yaptığı açıklamada, “1 Kasım seçimleri ülkemizin ve Türk Milletinin geleceğinin oylandığı önemli bir seçimdir. Bu sebeple öncelikle ülkemize ve Türk Milletine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. 1 Kasım seçimleri neticesi dilerim ki Türkiye’nin içinde bulunduğu güvensizlik ortamından, terör ortamından ve ekonomik dar boğazdan kurtulduğu güvenli ve huzurlu bir ortamın tesis edildiği müreffeh bir Türkiye’ye vesile olur. Temennimiz oy kullanan seçmenin hür iradesiyle sandığa gittiği, helal oyunu güven içinde kullandığı ve herhangi bir şaibeye mahal kalmadan seçmen iradesinin tecelli ettiği bir seçim olur. İzmir’imize ve Türk Milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Tanrıkulu: “ Seçimin üstüne bir şaibe düşmemelidir ”

MHP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu oyunu Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda kullandı. Sabah 10.00 de 1053 nolu sandığa oyunu atan Tanrıkulu, seçimlerin Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. 
Ülkenin geleceği açısından çok önemli bir seçimi yaşadıklarını ve vatandaşların bugün sandık başında en doğru kararı vereceğine inandığını belirten Tanrıkulu, “Milletimiz kendisini 4 yılda seçecek olan hükümeti kararlı bir şekilde belirleyebilir. Aldığımız bilgilere göre ülkemizin her yerinde oy kullanımı sıkıntısız bir şekilde devam etmektedir. Ancak zaman zaman müşahitlerimize müdahale edildiği haberlerini alıyoruz. Görev yapma haklarının zaman zaman engellendiğini duyuyoruz. Seçim kanununa göre ve anayasadan alınan hak ve yetkilere göre müşahitlerimizin ve diğer seçim yetkililerinin görev yapması engellenmemelidir. Bu seçimin üstüne bir şaibe düşmemelidir. Seçim öncesi bazı spekülasyonlarla karşı karşıya kaldık. Bunun da aydınlatılması devlet yetkililerinin görevidir. Ben tekrar ülkemize ve milletimize 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. ” diye konuştu. 



Oktay Vural, oyunu kullandı

MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, oyunu Gaziemir ilçesi Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda kullandı. Oy kullanacağı okula saat 11.00 sıralarında gelen Vural, burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Gaziemir ilçesi Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'nda kullanacağı 1137 numaralı sandığa yanındaki partililerle birlikte giden Oktay Vural, 'Hayırlı olsun' temennisiyle oyunu kullandı. Oyunu attıktan sonra, sandık görevlilerine seçime katılımın nasıl olduğunu sordu, ardından da görevlilerle tek tek tokalaştı. Oyunu kullandıktan sonra, okulun önünde basın açıklaması yapan Oktay Vural, şöyle dedi:



"Aziz vatandaşlarımızın, parlamenter demokrasiye sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. MHP mutabakat adına tek başına iktidar olmazsa, partiler arasında belli irade oluşması için pozisyonumuzu olumlu şekilde kullanacağımızı ifade ediyorum. 1 Kasım seçimlerinin sonuçları itibariyle devletimize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyenlerin getirdiği süreç sonucunda vatandaşın verdiği sonucu algılamayanlar, tekrar 'milli irade yanlış yapmıştır' diyerek yeni bir seçim yapıldı. Mutabakat zemininde ülkenin milli irade sonuçları hazmedilmedi. Ben inanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak milli irade sonucunda mutabakat zemini güçlenecektir. Aziz vatandaşlarımızın, cumhuriyetimiz 92. yılında parlamenter demokrasiye sahip çıkacağına yürekten inanıyorum. MHP mutabakat adına tek başına iktidar olmazsa, partiler arasında belli irade oluşması için pozisyonumuzu olumlu şekilde kullanacağımızı ifade ediyorum. Seçim süreci boyunca elimizde bulunan bütün imkanlarla vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Niyetimiz hayır inşallah akıbetimiz de hayır olacaktır." 

Amasya'nın Göynücek İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Kemal Şahin'in oyunu gece kullanıp sosyal medya hesabından oy pusulasını paylaştığı iddiasının sorulması üzerine Vural, “Burası Amasya, yapan da bir okul yöneticisi. Bunlar kabul edilebilir değil. Güvenlik tedbirleri yok. PKK istediği gibi yönlendirme yapıyor baskılar ve tehditler devam ediyor. Manisa'dan bu konuda çok telefonlar geldi. Milli iradeyi çarpıtmayın. Aziz milletimizin, milli iradenin oyunu çalmak kabul edilecek şeyler değil. İl seçim kurulu ne yapt? Hakim teminatı nerededi? İvedilikle bu kişi hakkında kamuoyuna açıklayıcı bilgi verilmesi gerekiyor. Seçim devam etmektedir. Bu kanaatlerin yaygınlaşması hayal kırıklığı oluşturur, kin ver nefret duygularını artırır. Sandıkta kaybettiklerini sokakta bulamayacaklar" diye yanıt verdi. Vural, burada bir süre oy kullanmaya gelenlerle sohbet etti, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 



Senem Kılıç: Güzel günlere inancımız tam
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç 1 Kasım Genel Seçimleri için oyunu Alsancak’taki İzmir Atatürk Lisesi’nde kullandı.

Seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Kılıç “Umarım ülke ve millet olarak içinde bulunduğumuz bu zor günleri aşmayı başarırız. Milletçe demokrasiye olan inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. Diğer tüm partilere de başarılar diliyorum.

Ülkemizin güzel günlerine olan inancımız tam. Seçim çalışmalarım boyunca yanımda yer alan, almayan herkese bir kere daha teşekkür ediyorum. Özellikle her an yanımda bulunan ekip arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası