Ege Postası
Geri

MHP Lideri İzmirlilere seslendi

Genel seçimlere kısa bir süre kala, parti liderleri de sahaya indi. İzmir'de ilk büyük miting MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirildi. MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi eleştirdi. Cumhurbaşkanının AK Parti'ye oy istemek için il il miting düzenlemesine ve MHP mitingiyle aynı gün İzmir'e gelmesine tepki gösteren Bahçeli, "Davul Başbakanın, tokmak Cumhurbaşkanının elinden düşmüyor" dedi. İzmir'de Bahçeli'nin hedefinde Davutoğlu ve Erdoğan
MHP Lideri İzmirlilere seslendi
Haberler / Yerel Politika
9 Mayıs 2015 Cumartesi 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin seçim mitingleri kapsamında İzmir'de konuştu. MHP'nin Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak İzmir mitingi için tamamlanan hazırlıkların ardından, binlerce partili Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla alanı doldurdu. Miting öncesi okunan İstiklal Marşı'nın ardından Devlet Bahçeli kürsüye çıktı. İzmirlileri coşkuyla selamlayan Bahçeli, başta AK Parti olmak üzere, CHP ve HDP'ye yüklendi.



PİŞMANLIĞA ZAMAN KALMADI 
Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan ve seçim beyannamesindeki vaatleri de anlatan Devlet Bahçeli, "İzmir'e sahip çıkmaya hazır mısını? 30 gün sonra tertemiz vicdanlarınızla 3 hilale vuracağınız evet oyudur. Pişmanlığa zaman kalmadı. Çare tek başına MHP'dir. Tek başına MHP iktidarı lazım. Karanlığı sonlandırmak için bizimle yürü İzmir. Hasan Tahsin, Yüzbaşı Şerafettin'in astığı bayrağı indirmek isteyenlere karşı Mustafa Kemal'e ayyaş diyen ahlaksızlara, Türkiye Cumhuriyeti'ni sarsmak için plan yapan arsızlara karşı bizimle yürü İzmir" dedi.

DAVUL BAŞBAKANIN, TOKMAK CUMHURBAŞKANININ ELİNDEN DÜŞMÜYOR 
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı sert bir dille eleştirdi. Cumhurbaşkanının AK Parti için oy istemek için il il miting düzenlemesine tepki gösteren Bahçeli, "Erdoğan'ın memuru Davutoğlu meydanlardadır. Başbakanın sahibi Erdoğan da komşu meydanlarda mitinge. Davul Başbakanın tokmak, Cumhurbaşkanının elinden düşmemektedir. Siyasal ahlakı ikisinde de göremezsiniz. İlke, namus, hak hukuk, fazilet hak getire. Yapamayacakları kalmamış" diye konuştu.



ERDOĞAN; KİMSİN SEN, ONU SÖYLE'
Konuşmasında AK Parti iktidarı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Bahçeli, "12 yıldır bir ve beraber oldukları ile olan o. Can dostunu paralel suçlamasıyla suçlayan da o. Bu kişiyi siz tanıyorsunuz. İzmirli geçim mücadelesi verirken, bir trilyon 370 liraya kaçak saray yaptıran Erdoğan Gündoğdu'dan sesleniyorum; milletimizle oynama, cevap ver. Kimsi? Onu söyl? Saydıklarımdan hangisi sensin onu anlat. Hırsız mısın polis m? Darbeci misin darbeye maruz kalan m? Avukat mısın savcı m? Arsız mısın arlı m? Mağlup mu galip, mağdur musun muzaffer mi, ahlaksız mısın ahlaklı mı, düşman mısın, dost mu, çalan mısın çaldıran mı, kanan mısın kandıran m? Çok şükür ki bu soruların yanıtları son 2 yılda daha da netleşti. Herkes kimin ne olduğunu gördü" şeklinde konuştu. 

ERDOĞAN HANGİ HAKLA... 
MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı makamının tarafsızlığına gölge düşüren davranışlar içerisinde olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanının Anayasa'da görev ve sorumlulukları ana hatlarıyla çizilmiştir. Tarafsız olması kurala bağlanmıştır. Bu halde Erdoğan her gün siyasi demeçler ve konuşmalar yaparak AKP'ye ne hakla oy istemiştir. Muhalefetle polemiğe giren Cuhurbaşkanı Cumhuriyet tarihinin hangi devrinde görülmüştür. Görevi kötüye kullanmak değil midi? Anayasa suçu olmayacak mıdır bu. 30 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçmiştir. Yoksa despot, tiran fiili başkan tayin etmemiştir. Erdoğan yanlış yoldadır. Meydan meydan gezerek milli iradeye ihanet etmektedir" ifadelerini kullandı. 



ERDOĞAN KUZU KUZU DİNLEYECEK 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle aynı tarihte İzmir'de miting düzenlemesini de eleştiren Bahçeli şöyle konuştu: "Erdoğan İzmir'e gelmiş. Ayak oyunlarına tevessül etmiş. Erdoğan kuzu kuzu dinleyecek Türk milleti konuşacak. Gündoğdu'da Türklük konuşacak. İster sevsin ister sevmesin. Erdoğan ve Davutoğlu bu Erdoğan'a kulak tıkayacak. Erdoğan konu milli ve manevi değerler olunca kayıplardadır. PKK takviyeli, fedarasyon hedefli, Başkanlık sistem gündeme gelince kenarda durmam diyendir. RTE'de dökülüş, Davuotoğlu'nda dağılış başladı. AKP kademe kademe eridi. Paniğin sebebi budur. Telaş ve kaygıları bundan dolayıdır. Bukelamun siyasetin iki erbabı bunlardır. Erivan'da Ermeni, Brüksel'de Avrupalı, Vatikan'da diyalogçu yerine göre Alevi şartlara göre Sünnidirler. Tutturamadılarsa da Kürt tuttururlarsa Türkmen olurlar. Tam bir çarkı felek. Hangi kimlik olursa bahtlarına. Şekilden şekile renkten renge girmekten utanmazlar. Bunlarda duruş kimlik kişilik yük görürler ama Türk milleti demekten sakınırlar. Hele Mustafa Kemal'den ödler kopar. Ne oldukları belirsiz, kime ve neye hizmet ettiktleri bellidir."

BU DEFA BİZİMLE YÜRÜYÜN 
AK Parti ve CHP'ye oy verenlere çağrıda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli," AKP'ye oy veren kardeşim ülkemiz kötüye gidiyor. Artık tarafgirlikle hareket edecek zaman kalmadı. AKP aldığı oyları kötüye kullanmış, ülkeyi enkaza çevirmiştir. Ülken için, milletin için, vatanın, geleceğin için bu kez birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır ümit huzur yok. CHP'ye oy verenler Atatürk'ü kurduğu partinin halini görünüz, manzarada ibret alınız. Yarın bu defa bizimle yürüyün. Henüz tercihini yapmamış kardeşim boşuna zaman kaybetme MHP bil ki seninle ve senin yanında" dedi. 

AHLAK KALPLERİNDEN ÇIKMIŞTIR
"Bir lokma bir hırka diyerek yola çıkanlar yoldan çıkmıştır. Buların haram para ceplerine girdikçe namus vicdanlarından çıkmıştır, ahlak kalplerinden çıkmıştır. Helal hanelerinden uzaklaşmışlardır. AKP'ye bakınız. İyi tanıyınız. Niyetlerini iyi belleyiniz" diyen Bahçeli, "Haramzadeler rüşvetçiler yandaşlar el ele vermişlerdir. Utanmazlar, yüzü kızarmazlar ar ve haya tanımazlar bir araya gelmişlerdir. Küresel şebekelerle işbirliğine gitmişler. Vahşi kapitalizmle el ele tutuşmulardır. RTE'nin devr i saltanatının rezaletleri bunlardır. Ayakkabı kutuluranda haram paralar, yandalşala aktarılan ihaleler, bir de bütün bu haram ve rezilliğe göünü yumanlar ve yandaş kalemleri, kiralik adamları tümüyle eydandadır. Ermeni'ye kafa tutuyormuş gibi görünen o. PKK ile müzakare eden o. Sıkışında terörist diyen de o. İmralı canisi ve sayın diyen de o. İsrail ile ilişkileri hala sürdüren o. Sıkışınca meydan okuyor gibi görünen de odur. Yıllardır el ele ihale şebekeleriyle devleti yağmalatan o. Sonra da müsülmanı Allah ile aldatmaya çalışan yine de o. Avrupaya övgüler düzen o, işine gelmeyince başka davranan yine o. Türk milletine tahakküm kurmak isteyen çevreler burada. Son yurdumuzu parçalama ümidi güden zalimler burada. Bölünmeyi projelendiren hainler kudurmuş gibidir. Cumhuriyetin yıkmak için teyakkuz halindeki iç ve dış mihraklar. Soruşturmaya tabi tutulan kimliğimizdir. Kimliksizler iş başındadır. Köksüzler koltuk sahibidir. Teslimiyetçiler terfi ve mevki elde etmiştir. Ülkenin karşısında kimler varsa AKP'nin hizasındadır. İzmir'e gavur diyenler AKP'nin içinde yuvalanmıştır. Türklüğü horlayan, hakir görenler AKP'ye çöreklenmiştir. AKP 13 yıldır sözde soykırım lobisine ümit aşılamıştır. Teröristlere umut vaat etmiştir. Türkiye birçok Cumhurbaşkanı başbakan görmüştür. Ama RTE gibisini görmemiştir. Davutoğlu gibi bir Başbakana ise hiç şahit olmamıştır. Biri diktatörülük heveslisi, lale devri, saray, peşindedir. Hafız Esad neyse saraydaki odur. Saddam neyse saraydaki aynısıdır. Sisi'nin rol arkadaşı olmayı benimsemiştir" diye konuştu. 



ŞİDDETLE KARŞIYIZ
MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bir gün fedarasyoncu diğer gün Cumhuriyet yanlısı başka gün bölücülük meraklısı -yörüngesiz CHP merak buyurmasın- amacına ulaşamayacaktır. Çünkü milliyetçi hareket hem Cumhuriyetin hem ecdadın koruyucuduru. 3 hilal 29 Ekim'en öncesini de sonrasını da tamamlayan iki muhteşem safha olarak görmektedir. Türk milletinin ötüken'den Ankara'ya gelesiye gösterdiği her çaba yapığı her mücadele ve bıraktığı her miras bizim için namus ve şeref konusudur. Bu ruhun bugünkü mirasçıları burada bu meydandadır.



30 GÜN SONRA YÜCE DİVAN YOLU... 
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlık Sistemi'nde yaptığı ısrarı eleştirerek, K Parti'nin PKK ve HDP ile işbirliği yaparak hayata geçirmek istedikleri bölünmüş Türkiye isteklerinde, yeni Anayasa'ya geçit vermeyeceklerini söyledi. Bahçeli, "Sistem arıza veriyormuş, hızlanmaya ve çabuk karar alıyormuş, dünya Başkanlık sistemle yönetiliyormuş, üzerimizdeki gömlek dar geliyormuş, arabanın her yeri dökülüyormuş, Türkiye Başkanlığa geçmeliymiş. Erdoğan bunlarla oyalanıyor. İzmirli kardeşim 92 yıllık Türkiye Cumhurİyeti'nin modası geçti m? Rejim ve sistem değişikliği gerekiyor m? PKK-AKPP-HDP arasındaki Yeni Anayasa sözleşmesine onay veriyor musunu? Elbette hayır. Elbette ve her zaman asla . Erdoğan hevesin boşunadır. Mücadelen beyhudedir. İzmir'in sana ve niyetlerine geçit vermesi mümkün değil. Parlamenter sistemin kime ne zararı vardır. Kendisi ve ailesini kurtarmak niyetindeyse paşa paşa mahkemeye çıkacak ve hesap verecektir. Yok çıkmam, bana kumpas montaj dublaj paralel ezberini sürdürecekse az kaldı. 30 gün sonra Yüce Divan yolu kendisi için açılacaktır. İzmir bu yolda bizimle yürümeye var mısınız'" şeklinde konuştu. 

İZMİR SICAĞI VURDU, FENALAŞANLAR OLDU
Bahçeli'yi bekleyen partililer alanda sıcak ve kalabalığın etkisiyle zor anlar da yaşadı. Bahçeli kürsüye çıkmadan alanı dolduran partililer arasında sıcağın etkisiyle fenalaşan vatandaşlar oldu. Hazır bekleyen sağlık ekipleri fenalaşan vatandaşlara ilk müdahaleye alan içerisinde yaptı.



KORİDORLA KARŞILANDI, KORİDORLA UĞURLANDI 
MHP Teşkilatı Bahçeli için alanda çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu partililer koridor kurdu. Koridorda milletvekili adayları da yer aldı. Koridor eşliğinde karşılanan Bahçeli, miting sonrasında da koridor eşliğinde uğurlandı.
 
"ÇAKIROĞLU ÖLÜMSÜZDÜR"
Ege Üniversitesi'nde çıkan öğrenci kavgasında yaşamını yitiren Ülkü Ocakları Üniversite Sorumlusu Fırat Çakıroğlu sık anıldı. Alanda Çakıroğlu için atılan sloganlar ve özel olarak hazırlanan pankart dikkat çekti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası