Ege Postası
Geri

Malatya’da 1 ayda 4 kişi boğuldu

Malatya’da son 1 ayda 4 kişi serinlemek için girdikleri gölde boğuldu. Yetkililer, vatandaşları sulama kanalları, akarsular, göl, gölet, baraj ve havuz gibi derinliği ile debisi belli olmayan yerlerde suya girmemeleri konusunda uyardı. Malatya...
Malatya’da 1 ayda 4 kişi boğuldu
Haberler / Genel
27 Haziran 2013 Perşembe 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya’da son 1 ayda 4 kişi serinlemek için girdikleri gölde boğuldu. Yetkililer, vatandaşları sulama kanalları, akarsular, göl, gölet, baraj ve havuz gibi derinliği ile debisi belli olmayan yerlerde suya girmemeleri konusunda uyardı.

Malatya Belediyesi, son günlerde sıkça yaşanan boğulma vakaları üzerine, vatandaşlara nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, yaz mevsiminin başlamasıyla hava sıcaklıklarında artışlar olduğu, vatandaşların sıcaklardan dolayı serinlemek amacıyla suya girdiği, balık avladığı, bunun da tehlikeli durumları doğurduğu belirtildi.

Vatandaşların sulama kanalları, akarsular, göl, gölet, baraj ve havuz gibi yerlerde suya girmesinin tehlikeli olduğu vurgulanan açıklamada, " Vatandaşlarımız sulama kanalları, akarsular, göl, gölet, baraj ve havuz gibi yerlerde suya girerek serinlemeyi düşünüyorlarsa, bu suların çok tehlikeli olduğunu unutmamalıdırlar. Debileri ile dip yapıları bilinmemekte olduğundan bu sulara kesinlikle girilmemelidir. Ayrıca vatandaşlarımız balık avlamak veya gezmek amacıyla zaman zaman suya çok yaklaşmaktadırlar. Su kenarlarındaki toprak yapısı ve ıslak zeminden dolayı insanlar ayaklarının kayması sonucu suya düşmekte, yüzme bilseler dahi ilk heyecan ile kendilerini toparlayamadıklarından boğulmaktadırlar. Boğulma olaylarının daha çok; zemini balçık ve yosunlarla kaplı gölet, baraj, kum ocağı olarak kullanıldıktan sonra bırakılıp gidilen çukurlar, sulama kanaları, göl gibi durgun sularda meydana geldiği belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Sualtı Arama ve Kurtarma ekibinin tespitlerine göre en çok gençlerin boğularak hayatını kaybettiğine işaret edilen açıklamada, gençlerin yapabilme hırsları ya da kurtarma konusunda eğitimsiz olmalarına karşın arkadaşlarını kurtarmaya çalışma gibi nedenlerden hayatını kaybettiği, can kurtarmaya yönelik eğitim almayan birinin boğulmakta olan birine kesinlikle müdahale etmemesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'de her yıl yaz sezonunda yaklaşık bin kişinin boğularak hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, Malatya'nın Dilek, Orduzu (Pınarbaşı), Yazıhan ilçesi Durucasu beldeleri ile Doğanyol ilçesine bağlı Koldere köyünde son bir ayda 4 kişinin boğulduğu anımsatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası