Ege Postası
Geri

Malatyalı işadamlarından Suriyelilere iftar

Malatya Aktif İş Adamları Derneği(MAKİAD) tarafından Kadir Gecesi’nde 700’ü Suriyeli bin kişiye iftar yemeği verildi. İnönü Üniversite yerleşkesindeki Havuzbaşı Restoran’da düzenlenen iftar yemeğine Malatya Valisi Vasip Şahin ve iş...
Malatyalı işadamlarından Suriyelilere iftar
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 02:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya Aktif İş Adamları Derneği(MAKİAD) tarafından Kadir Gecesi’nde 700’ü Suriyeli bin kişiye iftar yemeği verildi.

İnönü Üniversite yerleşkesindeki Havuzbaşı Restoran’da düzenlenen iftar yemeğine Malatya Valisi Vasip Şahin ve iş adamları katıldı. Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, Suriyelilere Malatyalıların her fırsatta sahip çıktığını, onlara ev sahipliği yaptığını söyledi. Her gün konteyner kentten alınan 700 Suriyelinin Malatya'nın çesitli yerlerinde, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafından konuk edildiğini ve onlara iftar verildiğini kaydeden Şahin, bunun Türk milletinin öteden beri gelen geleneklerinden, inancından kaynaklanan, kendine vazife olarak gördüğü bir davranış şekli olduğunu ifade edip, "Bu adetlerimizle ne kadar övünsek, ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Suriyeli misafirlerin Malatya’ya gelmesinin Ramazan’ı bereketlendirdiğini vurgulayan Şahin, “Malatyalılara teşekkür ediyorum, her gün en az bin 800 Suriyeli Malatya’nın çeşitli yerlerinde misafir edildiler. Birçok kuruluşumuz da konteyner kentte iftar verdi. Birbirimizin hatırının sormamız, bu alışkanlığımız bayramdan sonra da devam edecektir. Kuruluşlarımız bayramdan sonra yeni bir organizasyonla Suriyeli kardeşlerimize kucak açmaya devam edecekler. Dünyanın dört bir tarafında sıkıntı içerisinde yaşayan kardeşlerimiz için dua etmenizi bekliyorum. İnşallah bugünkü dualar kabul olur, sıkıntılarda biter” diye konuştu.

Malatya Aktif İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarın da rahmetin sağanak sağanak yağdığı bin aydan daha hayırlı böyle bir gecede anlamlı bir iftar sofrasında buluştukları için şükür ettiklerini söyledi. Sarın, “Ramazan aynı zamanda hatalarımızla yüzleşmek, kusurlarımızdan ayrılmak demek değil midi? İyiliği, barışı, güzelliği paylaştığımız bir hayatı, bir sistemi adaletle merhametle, şefkatle geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü kendimiz için istemediğimizi başkaları için de istemediğimiz sürece hakiki inancı elde etmiş olamıyoruz. Suriyeli Somalili, Mısırlı birçok ülke ve topluluk var. Kendi halimize şükrederken bütün insanlık için esenlik ve barış adına neler yapılacağını düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası