Ege Postası
Geri

Marmaris Hisarönü tekne turu

Marmaris Hisarönü tekne turu, Marmaris ile Datça arasındaki Hisarönü Körfezi’nde yapılmaktadır. Hısarönü tekne turları son yıllarda en sık tercih edilen tekne turlarından biri olarak bilinmektedirler. Hisarönü bölgesine tekne turu düzenleyen teknelerin sayısı oldukça az olduğundan seyahat öncesinde rezervasyon yaptırmış olmanız oldukça önemli bir konudur.
Marmaris Hisarönü tekne turu
Haberler / Güncel
8 Eylül 2017 Cuma 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hisarönü bölgesinde fazla yerleşim yeri olmadığından dolayı tur sırasında yanaşılan bölgelerin çoğu sakin ve sessiz bölgeler olacaklardır. Yolculuk tüm ziyaretçilerin konakladıkları yerlerden alınmaları ile başlayacaktır. Marmaris’e tatile gelen yerli ve yabancı turistler, tur kapsamında ikiden fazla koyda yüzebilme imkanını yakalıyorlar. Hısarönü tekne turlarına katılmak isteyen yerli ve yabancı turistler için konakladıkları bölgelerin önünden araçlar kaldırılmaktadır. Bu durum bireylerin ulaşımlarını kolaylaştırmak üzere oldukça faydalıdır. Yolculuk esnasında Marmaris’in çevre köy ve beldeleri önünden geçilmektedir. Ziyaretçi taleplerine göre bu bölgelerde mola verilebilmektedir. Bu belde ve köylerdeki tarihi mekanların gezildiği sırada sizlere rehberler eşlik edeceklerdir. Tarihi mekanlar hakkında bilgi verilmesi Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple bir teknede iki farklı rehber bulunması gerekmektedir. Tekne turu tamamlandıktan sonra sizlere 20 dakika dinlenme molası verilecektir. Ziyaret edilen bölgelerde ne kadar durulması gerektiği katılımcılar tarafından belirlenebilmekte olan bir konudur.

Seyir keyfi fazla olan Marmaris Hisarönü Tekne Turu, molaları arasındaki saatler oldukça uzundur. İlk mola 40 dakika olarak Akvaryum Koyu’nda verilmektedir. Yaklaşık 30 dakika içerisinde Akvaryum Koyu’ndan Tavşan Adası’na gidilerek 45 dakikalık bir yüzme molası verilir. Bu molada tekneler kıyıya yaklaşarak sizleri adaya çıkarmaktadırlar. Bu ada içerisinde bulunan tarihi yapılara ziyaretiniz sırasında sizlere bu yapılar hakkındaki bilgiler verilir. Bu durak sonrasında Marmaris’in en popüler  köylerinden biri olan Selimiye Köyü’ne gidilir. Bu köyde yüzme molası verilebildiği gibi katılımcıların alışveriş yapabilmeleri üzere de zaman tanınmaktadır. Bu köyde yüzme molası yaklaşık olarak 35 dakikadır. Bölgedeki yüzme molasının bitimi ile birlikte başlangıç noktasına doğru hareket edilir. Başlangıç noktasına varılması ile beraber katılımcı sayımı yapılır. Katılımcıların sayısında herhangi bir eksiklik belirlenmezse katılımcıların konakladıkları tesislere doğru servisler ile hareket edilir.

Marmaris’in gizli kalmış güzelliklerini keşfetmek isteyenler için Marmaris tekne turları faydalı bir uygulama olacaktır. Marmaris tekne turlarının ortalama fiyatları 25-100 TL arasında farklılık göstermektedir. Lüks bir tekne ile yapılacak turların standart tekneler ile yapılacak olan turlardan daha pahalı yapıda olmaları doğaldır. Lüks tekne turlarında sınırsız yemek ve içki hizmetleri verilmektedir. Ayrıca, bu turlarda daha fazla bölge ziyaret edilmektedir. Tekne turu yapan firmalardan yararlanarak seyahat edebileceğiniz gibi kendi teknenizi kiralayabilmeniz durumu da mümkün olacaktır.

 

Marmaris çevresinde organize edilen tüm tekne turları hakkında bilgi almak için https://tr.marmaristravel.net/marmaris-tekne-turlari/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası